Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Στη νέα ταινία του Γαβρά θα δούμε Τσίπρα και Βαρουφάκη - Ποιοί ηθοποιοί θα τους υποδυθούν



Ξεκίνησαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, με τίτλο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» [Adults in the Room].

Τα διάρκειας 12 εβδομάδων γυρίσματα θα γίνουν επίσης στο Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», αναφέρει σε σημείωμά του ο διακεκριμένος σκηνοθέτης.

Το καστ αποτελείται από μια ομάδα κορυφαίων ηθοποιών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά τους ξένους, αυτοί είναι ο Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο ο σκηνοθέτης συνεργάζεται για τέταρτη φορά, Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Τον Γιάνη Βαρουφάκη θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, θα κάνει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου θα παίξει ο Δημήτρης Τάρλοου.

Το καστ των Ελλήνων ηθοποιών συμπληρώνουν οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο.