Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πρόγραμμα ενίσχυσης κι υποστήριξης των νέων δημιουργών από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μέγαρο Μουσικής



Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε άμεση συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει ένα καινούργιο πρόγραμμα ενίσχυσης κι υποστήριξης των νέων δημιουργών, παρέχοντας δωρεάν χώρους για τις πρόβες τους. 

Πρόκειται για  14 συνολικά αίθουσες δοκιμών του Μεγάρου Μουσικής, με εμβαδόν από 30 έως 400 μ2, οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα  μέχρι και τον Ιούλιο του 2017. 

Με την πρωτοβουλία αυτή,  το Μέγαρο ανοίγει  τις πόρτες του στους νέους καλλιτέχνες λειτουργώντας ως ένα φυτώριο σύγχρονης δημιουργίας στο Θέατρο, στον Χορό αλλά και στη Μουσική:  ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να αποτελέσει έναυσμα για παρόμοιες δράσεις και από άλλους φορείς.

Τα καλλιτεχνικά σχήματα που θα μπορούν, εφόσον αξιολογηθούν και εγκριθούν από αρμόδιες Επιτροπές, να κάνουν πρόβες στους συγκεκριμένους χώρους,  είναι: 
15-20 θεατρικά (2 μήνες πρόβες, 5 ώρες ημερησίως), 
10-12 χορού (2 μήνες πρόβες, 4 ώρες ημερησίως) 
30- 35 μουσικά ( 1 μήνα πρόβες, 5 ώρες ημερησίως) 
και 2-3 όπερας/ μουσικού θεάτρου ( 2 μήνες πρόβες, 5 ώρες ημερησίως) .

Το εν λόγω διάστημα προβών παραμένει ενδεικτικό.

Την επιλογή ανάμεσα στα υποψήφια καλλιτεχνικά σχήματα θα πραγματοποιήσει με καλλιτεχνικά κριτήρια ομάδα εργασίας ειδικών η οποία θα  απαρτίζεται από τους:

Μουσική: Θανάσης Αποστολόπουλος, Μίλτος Λογιάδης, Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Θέατρο: Στεφανία Γουλιώτη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Πρόδρομος Τσινικόρης.
Χορός: Πηνελόπη Ηλιάσκου, Μαριάννα Καβαλιεράτου,  Φρόσω Τρούσα.

Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας θα είναι ο Μίλτος Λογιάδης ενώ συντονιστικό ρόλο εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ έχει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή των σχημάτων είναι τα σχήματα αυτά να βρίσκονται στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής τους πορείας και να μην χρηματοδοτούνται από άλλον καλλιτεχνικό φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) για την συγκεκριμένη πρόταση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους με αίτημά τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμπληρώνοντας την συνημμένη αίτηση και στέλνοντάς την  στo email: [email protected] 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος για τα σχήματα που επιθυμούν να κάνουν πρόβες τον Απρίλιο- Μάιο 2017 είναι η 31η Μαρτίου 2017 ενώ για όσους επιθυμούν να κάνουν τις πρόβες τους το διάστημα Ιούνιο – Ιούλιο , η  30η Απριλίου 2017.  

Για διευκρινίσεις, τηλέφωνα: 
210 8201737 Ευανθία Αγγελάκη, 
213 1322627 Βαγγέλης Παπαδάκης.

http://new.culture.gr/el/information/SitePages/view.aspx?nID=1817