Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο



Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η δράση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που ανανεώνει το ραντεβού της κάθε χρόνο από το 2012, επιστρέφει στην πόλη, και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μπαίνει στον ρυθμό [λεωφ. Bασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα].

Με ελεύθερη είσοδο, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια περιμένουν επισκέπτες κάθε ηλικίας για τέσσερις ημέρες.


 
 

Από τις 9 έως τις 12 Μαΐου, το ιστορικό Μουσείο καλεί το κοινό να συνδυάσει πολιτισμό και περιβάλλον. Επιμελητές και αρχαιολόγοι αναλαμβάνουν κάθε ημέρα του τετραήμερου να ξεναγήσουν το κοινό στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, αναζητώντας λουλούδια, φυτά, δέντρα και άλλα φυσικά στοιχεία στα έργα. Έργα τέχνης και πληροφορίες για το φυσικό και αστικό περιβάλλον ξεδιπλώνονται μέσα από μισάωρους περιπάτους για όλες τις ηλικίες.


 
 

Παράλληλα, εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Παιδιά 6 έως 9 ετών βγαίνουν έξω στον κήπο, εξοικειώνονται με το φυσικό του τοπίο, τα λουλούδια και τα φυτά, και φτιάχνουν τις δικές τους δημιουργίες. Οι λίγο μεγαλύτεροι, 9 έως 12 ετών, εμπνέονται από τα μόνιμα έργα του Μουσείου, τις αγιογραφίες και τις ζωγραφιές, και πειραματίζονται εικαστικά σε ένα εργαστήριο.


 
 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τις δράσεις | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες στο 2132139507