Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παρέμβαση του Παντελή Βούλγαρη για τον Κώστα Γαβρά



Κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης, αλλά κι ένας δημιουργός που έχει κι αυτός κατά καιρούς ταλαιπωρηθεί σ' αυτή τη χώρα από διαφόρων ειδών παρεμβολές ή «παρανοήσεις» του έργου του, o Παντελής Βούλγαρης αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει, παίρνοντας θέση ανοιχτά σε όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με το ζήτημα της ταινίας του Κώστα Γαβρά.

Ο τελευταίος ως γνωστόν δέχθηκε καταιγιστικά δημοσιογραφικά πυρά από ορισμένα ΜΜΕ για την χρηματοδότηση (630.000 ευρώ) μέρους της καινούριας του ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», μεταφορά του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, δια του cash rebate, του φορολογικού κινήτρου δηλαδή που δίνεται σε όσες παραγωγές (και ειδικά στις συμπαραγωγές Ελληνικών και ξένων εταιριών, που κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα), το αιτούνται, καλύπτοντας έως και 35% του συνολικού προϋπολογισμού τους.

Ο Παντελής Βούλγαρης τάσσεται στο πλευρό του Κώστα Γαβρά όπως θα διαβάσετε στην οργισμένη, αλλά και συγκινητική δήλωση που παραχώρησε στο ethnos.gr:

«Ο Κώστας Γαβράς έχει κάνει τόσες σημαντικές ταινίες με διεθνή απήχηση, δίχως να ζητήσει χρηματοδότηση από την Ελλάδα. Τώρα, για τα σύμφωνα με το νόμο 630.000 ευρώ του ΕΚΟΜΕ, ποσό που σίγουρα θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει από ιδιώτες ή ξένες κινηματογραφικές εταιρείες, έρχεται αντιμέτωπος με «λογοκριτές» που δεν εγκρίνουν το σενάριό του ή με άλλους που θεωρούν ότι εξαγοράστηκε.

Ο Γαβράς, με την τολμηρή κινηματογραφική διαδρομή δεκαετιών! Ο Γαβράς στα 86 του! Ντροπή! Συνάδελφε Κώστα, καλή δουλειά!