Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Όσκαρ 2019: Τι συμβαίνει με τον κεντρικό παρουσιαστή των βραβείων



Ο οικοδεσπότης της βραδιάς των Οσκαρ πιθανότατα θα είναι… ο Κανένας. Καθώς πλησιάζει η βραδιά των Οσκαρ, η Ακαδημία Κινηματογράφου προβληματίζεται για τους οικοδεσπότες της τελετής απονομής. Η φετινή επιλογή του Κέβιν Χαρτ δεν ευδοκίμησε. Υστερα από διάφορα ομοφοβικά αστεία και τιτιβίσματα που ο ίδιος έκανε στο Τwitter αποχώρησε από τον ρόλο του οικοδεσπότη, καθώς η απολογητική του συγγνώμη προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν θεωρήθηκε ειλικρινής.

 

Υπάρχουν βέβαια επιπλέον λόγοι για τους οποίους ένας διάσημος κάτοικος του Χόλιγουντ μπορεί να μη θέλει να αναλάβει την παρουσίαση των Οσκαρ. Η δουλειά αυτή του οικοδεσπότη ή της οικοδέσποινας απαιτεί μεγάλη προετοιμασία – δουλεύοντας με τους συγγραφείς για να βρούνε μαζί τα αστεία και τους μονολόγους της βραδιάς, απαιτούνται πρόβες, γυρίσματα διαφημιστικών βίντεο, ίσως και κάποιες συνεντεύξεις. Ολα αυτά δεν αμείβονται με ικανοποιητικά χρήματα. Ο Τζίμι Κίμελ δήλωσε ότι καταπονήθηκε αρκετά για την παρουσίαση των Οσκαρ το 2017 και έλαβε μόνο 15.000 δολάρια. Τέτοια ποσά δεν αρκούν για τους σταρ και τους δημοφιλείς κωμικούς που η Ακαδημία προσπαθεί να προσλάβει. Αυτά τα ονόματα υψηλού προφίλ είναι απαραίτητα για να προσελκύσουν τηλεθεατές και να αποδώσει νούμερα υψηλής τηλεθέασης το γεγονός της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων.

Τα ποσοστά τηλεθέασης της περσινής απονομής του 2018 ήταν τα χαμηλότερα από το 2008, όταν ο Τζον Στούαρτ – τότε ο πολύ δημοφιλής οικοδεσπότης The Daily Show – το παρουσίασε για δεύτερη φορά. Για το νεαρό κοινό των τηλεθεατών ο Στούαρτ ίσως και να ήταν κατά τι περισσότερο πολιτικοποιημένος από όσο αντέχουν οι σημερινοί millennials. Το ίδιο φαίνεται να σκέφτηκαν και ορισμένοι μεγαλύτεροι σε ηλικία παραδοσιακοί τηλεθεατές της απονομής των Οσκαρ.

Ομως και η επιλογή ενός συμβατικού ονόματος δεν είναι πάντα η πιο ασφαλής στρατηγική για να έχεις επιτυχία στην τηλεθέαση. Μία «ασφαλής» τελετή Οσκαρ, αποστειρωμένη από αιχμηρά σχόλια για την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της σημερινής Αμερικής, μάλλον θα απομάκρυνε το Χόλιγουντ από την προοδευτική του εικόνα. Και ειδικά αυτήν την εικόνα θέλει να κρατήσει για να την επικοινωνεί προς τον κόσμο που ζει στην Αμερική του Τραμπ το 2019. Μια τέτοια ασφαλής, άνευρη τελετή θα έκανε τους νεαρούς τηλεθεατές να τη θεωρήσουν ασύνδετη με την εποχή μας και γι’ αυτό να την απέφευγαν.

Πηγή κειμένου: 

in.gr