Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι «4 συχνότητες» στην Αίθουσα Banquet



Τέσσερις μουσικοί στα μονοπάτια της ελληνικής και διεθνούς μουσικής.

Η Λία Βίσση από το χώρο του έντεχνου τραγουδιού, ο Παντελής Μπενετάτος με δυναμικά τζαζ πλήκτρα, ο Δημήτρης Τσάκας με την απελευθερωτική πνοή του σαξοφώνου και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου με την υπόγεια ενέργεια του μπάσου του μάς ταξιδεύουν στις μουσικές του κόσμου την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου (Αίθουσα Banquet, 9:00 μ.μ.).

Από το ρεμπέτικο και τα παραδοσιακά της Κύπρου μέχρι το θεατρικό τραγούδι και το ροκ, οι διασκευές τους φλερτάρουν με την τζαζ δημιουργώντας ένα νέο μουσικό τοπίο.

Στο ρεπερτόριό τους συμπεριλαμβάνονται και δικές τους συνθέσεις, μεταγραμμένες για τρία όργανα και φωνή, που κινούνται υφολογικά στο ίδιο μουσικό κλίμα.

Οι «4 συχνότητες» εντάσσονται στη δημοφιλή σειρά Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

«Το μαγικό ταξίδι της Λίας Βίσση»

«Το να ακούς τη Λία Βίσση να τραγουδάει άσματα που μοιάζουν αρχέγονα –να υπήρχαν πριν από τη γέννηση του κόσμου, σχεδόν– είναι ένα θαύμα της ελληνικής γλώσσας, και της ξενόγλωσσης παγκόσμιας, πια, τέχνης της μουσικής. Ξέρω πως θα πλησιάσει το σταθερό μικρόφωνο στη σκηνή και θα αρχίσει να μετράει τον σφυγμό της –με τη συνοδεία των τριών σπάνιων μουσικών– μπροστά στο κοινό που ήρθε […] να ακούσει θεία λόγια παντρεμένα με θεία μουσική από εξαίσιους τεχνίτες». Γιώργος Χρονάς (εκδότης, συγγραφέας).

Τιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετώνάνεργοιΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)  11 €  18 € 

Eισιτήρια 

210 72 82 333, megaron.gr 

και σε όλα τα καταστήματα Public 

Πληροφορίες 

210 72 82 333