Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Κρίστο φτιάχνει έναν μασταμπά στη λίμνη Serpentine



Μια πλωτή εγκατάσταση στη λίμνη Serpentine του Hyde Park, από τις 18 Ιουνίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο ακαταπόνητος 83χρονος καλλιτέχνης Christo, γνωστός από τις μνημειώδεις εγκαταστάσεις του σε όλα τα μέρη του κόσμου, αποκάλυψε τα νέα σχέδιά του που θα κοσμήσουν το καλοκαιρινό Λονδίνο. Το όνομα του πρότζεκτ είναι Μασταμπάς και πρόκειται για την αραβική ονομασία των πυραμιδοειδών τάφων της αρχαίας Αιγύπτου και ειδικότερα των βαθμιδωτών. Το εσωτερικό τους ήταν υπόγειο, όπου εκεί κατά τους ερευνητές, υποστηρίζεται ότι τοποθετούνταν ο νεκρός μέσα σε ξύλινο ή λίθινο φέρετρο.

Ο Μασταμπάς (πρότζεκτ για τη λίμνη Serpentine στο Hyde Park

 

Η τεράστια αυτή πλωτή δομή θα βρίσκεται στο Χάιντ Παρκ και θα φτάσει σε ύψος τα 20 μέτρα. Η εγκατάσταση θα επιπλέει στη λίμνη Serpentine από τις 18 Ιουνίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ οι εργασίες άρχισαν αυτές τις ημέρες. Η επιπλέουσα κατασκευή, έργο μιας ομάδας έμπειρων μηχανικών, αποτελείται από 7.506 οριζόντια στοιβάζοντα βαρέλια, σε μια πλωτή πλατφόρμα. Το μήκος θα φτάνει τα 30 μέτρα και οι πλευρές αυτού του πρωτότυπου πλωτού μνημείου θα είναι κόκκινες και λευκές, ενώ οι κάθετοι τοίχοι θα είναι βαμμένοι σε διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε και του μωβ.

Αυτό το προσωρινό γλυπτό θα συμπέσει με μια έκθεση στις Serpentine Galleries, με έργα του Christo και της συζύγου του Jeanne–Claude (από τις 19 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018), που θα συμπεριλαμβάνει γλυπτά, σχέδια, κολλάζ και φωτογραφίες των καλλιτεχνών από την εξηντάχρονη καριέρα τους. Μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να θαυμάσουν τη δουλειά ορισμένων από τους πλέον πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του καιρού μας.