Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Άκραμ Καν έκανε το θαύμα του στο νέο βιντεοκλίπ των Florence + The Machine



Στο νέο βιντεοκλίπ των Florence + The Machine με τίτλο “Bog God” που θα δείτε παρακάτω, η Φλόρενς Γουέλς εκτελεί με πάθος μια περίπλοκη, ζωηρή σε χρώματα και συναισθήματα χορογραφία, αποτέλεσμα μιας πράγματι μαγικής σύλληψης που είχε μαζί με τον σταρ του χορού Άκραμ Καν. Ο γοητευτικός χορογράφος, που λίγους μήνες πριν έκανε την πρεμιέρα του τελευταίου μεγάλης διάρκειας έργου του “Xenos” στη σκηνή της Στέγης, συνεργάζεται με το ιδιοσυγκρασιακό μουσικό συγκρότημα και μας χαρίζει ένα βίντεο – χάρμα οφθαλμών.

Η σκηνοθεσία είναι της γνωστής Αμερικανίδας φωτογράφου Autumn de Wilde.Η σκηνοθέτης βάζει τη Γουέλς μαζί μ’ ένα εντυπωσιακό γκρουπ χορευτών να πιτσιλάνε τα νερά μιας μαύρης λίμνης, η οποία δημιουργεί μια καλαίσθητη χρωματική αντίθεση με τα ρούχα τους. Η ίδια, μιλώντας τόσο για το τραγούδι όσο και για το βίντεο, τόνισε: “Το Big God γράφτηκε για το αίσθημα που νιώθει κανείς όταν κάποιος δεν απαντάει στα μηνύματά του. Περιέγραφα σε κάποιον αυτό το αίσθημα και μου είπε “Χρειάζεσαι έναν Θεό”, εννοώντας προφανώς ότι η ανάγκη να μου απαντήσουν στο μήνυμα ήταν τόσο μεγάλη, που μόνο ένας Θεός θα μπορούσε να την υπερκαλύψει. Προφανώς κάτι μεγαλύτερο από ένα απλό μήνυμα”.

Η Γουέλς παραδέχεται ότι από την πρώτη στιγμή που το έγραφε, κατάλαβε ότι δεν είχε να κάνει με ένα απλό μουσικό κομμάτι, αλλά με ένα αμιγώς χορευτικό έργο. “Το ότι συνεργάστηκα στην χορογραφία με τον Άκραμ Καν, είναι κάτι πολύ τιμητικό για μένα”, λέει. “Και η Autumn de Wilde αμέσως κατάλαβε τι θέλαμε να κάνουμε. Θέλαμε να αποτυπώσουμε τη δύναμη της επιθυμίας μέσα στο απόλυτο κενό”.

Το νέο άλμπουμ των Florence + The Machine με τίτλο «High as Hope» θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου.