Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Ελληνίδα γυναικολόγος που θα ξεγεννήσει τη Μέγκαν Μαρκλ



Στους ρυθμούς της Μέγκαν Μαρκλ κινείται τις τελευταίες ημέρες ο βρετανικός Τύπος. Η μέρα που θα έρθει στον κόσμο το μωρό της Μέγκαν και του πρίγκιπα Χάρι, πλησιάζει και δημοσιεύματα που αφορούν διάφορες λεπτομέρειες από την πριγκιπική γέννα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Εξάλλου, η απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ να κρατήσουν μυστική τη γέννηση του παιδιού τους και να μοιραστούν το χαρμόσυνο γεγονός, όταν οι τρεις τους θα έχουν περάσει τις πρώτες οικογενειακές στιγμές, έχει δημιουργήσει ένα όργιο φημών και σεναρίων. Και δεν είναι λίγα εκείνα τα δημοσιεύματα του Τύπου, που υποστηρίζουν ότι η Μέγκαν Μαρκλ μπορεί και να έχει ήδη γεννήσει το μωρό της. Μάλιστα, τον ισχυρισμό αυτό τον στηρίζουν στο γεγονός ότι η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν στις 19 Μαρτίου όταν με το σύζυγό της είχαν βρεθεί στην πρεσβεία της Νέας Ζηλανδίας στο Λονδίνο κι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της πρόσφατης επίθεσης.

Άλλα, πάλι, δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι το μωρό δεν έχει γεννηθεί ακόμη, ενώ κάνουν τις δικές τους εικασίες για το πού θα γεννήσει η Μέγκαν Μαρκλ. Από τη στιγμή, μάλιστα, που η ίδια δεν επιθυμεί να γεννήσει στο μαιευτήριο του Λονδίνου, όπου γεννήθηκαν πολλά βασιλικά μωρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, η Δούκισσα του Σάσεξ εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί στην πτέρυγα Κένσινγκτον του Νοσοκομείου Τσέλσι και Ουέστμίνστερ. Και η επιλογή της, μάλλον, δεν είναι τυχαία, αφού εκεί γέννησε η Αμάλ Κλούνεϊ τα δίδυμα παιδιά της, με την οποία τελευταία είναι στενές φίλες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τιμές στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ξεκινούν από 15.000 βρετανικές λίρες και στην περίπτωση που η Μέγκαν Μαρκλ το επιλέξει, θα έχει στο πλευρό της κορυφαίους μαιευτήρες, ανάμεσα στους οποίους και ο Γκάι Θορπ-Μπίστον ο οποίος ήταν εκείνος που ξεγέννησε και την Κέιτ Μίντλετον. Στην ομάδα, όμως, φαίνεται πως θα είναι και μία Ελληνίδα γυναικολόγος, η Μίνα Σαββίδου.

Άλλωστε, η Μαρκλ είχε εκδηλώσει την επιθυμία της να μην την ξεγεννήσει ένας «άνδρας με κοστούμια», αλλά μία γυναίκα. Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ακόμη ένας λόγος που μάλλον θα επιλέξει το συγκεκριμένο μαιευτήριο είναι γιατί υποστηρίζουν εναλλακτικές μεθόδους τοκετού και δίνουν πολλές επιλογές στους γονείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό. Εξάλλου, η πρώην ηθοποιός είναι φανατική της γιόγκα και του διαλογισμού.

Αν και σύμφωνα με την Daily Mail επειδή κάνει γιόγκα και διαλογισμό, δεν αποκλείεται να γεννήσει στο σπίτι και μέσα σε νερό. Όπως και έχει, ο, τι κι αν ισχύει, μέχρι τέλη Απριλίου το μυστήριο θα λυθεί. Πάντως, όλοι συμφωνούν ότι οι ανακοινώσεις και η πρώτη φωτογραφία του πριγκιπικού μωρού, θα γίνουν μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του πριγκιπικού ζεύγους στο Instagram, που τον άνοιξαν πρόσφατα, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ.

Ποια είναι η γυναικολόγος Μίνα Σαββίδου

Σύμφωνα με το μίνι βιογραφικό της, στην επίσημη ιστοσελίδα της κλινικής, η Δρ Μίνα Σαββίδου πήρε το πτυχίο της το 1992 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μεταξύ άλλων, μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως γιατρός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε ως ειδικευόμενη στην Μαιευτική και Γυναικολογία στον Βορειοδυτικό Τάμεση στο Λονδίνο. Το 1998 βραβεύτηκε ως μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 2004.