Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Φεστιβάλ αφιερωμένο στον ανεπανάληπτο, Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά



Την προσεχή Παρασκευή, 28 Ιουλίου, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης», στα Χανιά, που διοργανώνεται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη, την Περιφέρεια, το δήμο και πολλούς άλλους φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ, στο πατρικό σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά, ο πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης θα ερμηνεύσει μουσική του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, ενώ θα προβληθούν μικρού μήκους ταινίες: «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια γρήγορη ματιά», με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, στις 9.30 το βράδυ το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble» συμπράττει με την Ιωάννα Φόρτη στο τραγούδι σε μια αφιερωματική βραδιά σε τραγούδια και μελωδίες του Μίκη για τον κινηματογράφο.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο παλιό λιμάνι των Χανίων επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες μουσικοί θα τραγουδήσουν για πρώτη φορά μαζί ένα σύντομο 30λεπτο πρόγραμμα  με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και με τα πλέον λατρεμένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Από αύριο, Τρίτη, έως και τις 27 Ιουλίου στον δημοτικό κινηματογράφο παρουσιάζεται κινηματογραφικό αφιέρωμα στον διάσημο μουσικοσυνθέτη, ενώ έως τις 30 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα παρουσιάζεται έκθεση αρχειακού υλικού και αφίσας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 51 αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη για τον θρυλικό Ζορμπά. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον ηθοποιό, Λευτέρη Λαμπράκη.