Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκθεση φωτογραφίας "In/Finito" του Κώστα Ορδόλη



Ο Κώστας Ορδόλης φωτογράφισε 6 χορογραφίες του Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto που φιλοξενήθηκαν στην Αρχαία Αγορά στις 11/07/2019 

Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto In/Finito. Μία παραγωγή για χορό και φωτογραφία σε αστικούς, φυσικούς ή ιστορικούς χώρους.

Έξι χορογραφίες από ισάριθμους νέους χορογράφους αντιδιαστέλλουν το σώμα που χορεύει –μια κίνηση εξ ορισμού εφήμερη– με τη φωτογραφική αναπαράστασή του, η οποία συλλαμβάνει μια στιγμή στον χρόνο και τη διατηρεί για πάντα. Η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα γεννήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fotografia Europea 2018 που γίνεται κάθε χρόνο στο Reggio Emilia, από το Εθνικό Ίδρυμα Χορού Aterballetto. Έξι χορευτές ανέλαβαν να ερμηνεύσουν τις σύντομες χορογραφίες, που πραγματοποιούνται σε αστικούς χώρους με ιστορική σημασία. Οι χορογραφίες μεταμορφώνουν τον χώρο στον οποίο φιλοξενούνται και την πρόσληψή του από τους θεατές. Συγχρόνως, ένας φωτογράφος τις απαθανατίζει σε φωτογραφίες, που κατόπιν θα εκτεθούν με στόχο να διαγράψουν τον δικό τους κύκλο ζωής. 

 

Οι παραστάσεις της ομάδας Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Return Trip (στήριξη: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), εντάσσονται στο πρόγραμμα "Tempo Forte Italia – Grecia 2019", μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, από κοινού με φορείς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και έλληνες και ιταλούς φίλους του Πολιτισμού, με σκοπό τη μεταφορά "περισσότερης Ιταλίας στην Ελλάδα και περισσότερης Ελλάδας στην Ιταλία" και του Υπουργείου Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Ιταλίας - Γενική Διεύθυνση Θεαμάτων.