Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

"Εκεί που ο Ωκεανός συναντά τον Ουρανό"



Ο Φιν είναι ένα μικρό αγόρι. Ζει κοντά στη θάλασσα και η θάλασσα ζει κοντά του. Κάθε φορά που κοιτάζει απ’ το παράθυρό του θυμάται τις ιστορίες που του έλεγε ο παππούς του για ένα μέρος πολύ μακρινό, αλλά ονειρεμένο, όπου ο ωκεανός συναντά τον ουρανό!

 

Σήμερα ο παππούς θα γινόταν ενενήντα ετών. Ο Φιν για να τον τιμήσει κατασκευάζει τη μικρή βάρκα που είχαν σχεδιάσει μαζί παππούς κι εγγονός. Και το ταξίδι ξεκινά…Ένα χρυσό ψάρι δείχνει στον Φιν τον δρόμο. Φτάνουν στις Βιβλιοθήκες Νήσους όπου κουρνιάζουν τα βιβλιοφάγα πουλιά. Εξερευνούν ένα νησί καμωμένο από γιγάντια όστρακα και διασχίζουν τη θάλασσα με τις μέδουσες που χορεύουν.

 

Όταν φτάνουν στο σημείο όπου ο ωκεανός συναντά τον ουρανό ο Φιν βρίσκεται σε έναν κόσμο ονειρικό, έναν κόσμο πέρα από κάθε φαντασία! Κι ύστερα το χρυσό ψάρι οδηγεί τον Φιν στο ολόγιομο φεγγάρι. Κι ο Φιν μπορεί να πει ένα τελευταίο αντίο στον αγαπημένο του παππού…

 

Πρόκειται για ένα υπέροχο εικονοβιβλίο από τους δημιουργούς του Ελαφοκάραβου! Το κείμενο είναι σύντομο ενώ υπάρχουν και τρία σαλόνια στο σημείο της ιστορίας κατά την οποία ο ήρωας βρίσκεται εκεί όπου ο ωκεανός συναντά τον ουρανό που το βιβλίο γίνεται σιωπηλό (silent book). Η εικονογράφηση είναι μαγική! Ονειρεμένες εικόνες σε αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου αλλά και κάποιες ασπρόμαυρες, κυρίως αυτές που δηλώνουν αναμνήσεις. Τα εσώφυλλα παραπέμπουν στα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας τότε που τα σύννεφα έμοιαζαν κάστρα, φάλαινες και χελώνες.

 

Μια ιστορία για την αγάπη, τη διαχείριση της απώλειας, τα όνειρα, το ταξίδι της ζωής, τα βιβλία, τη φαντασία! Αξίζει να αφεθείτε στο ταξίδι του. Βάλτε δικά σας λόγια στις σιωπηλές σελίδες και ξαποστάσετε στις Βιβλιοθήκες Νήσους αναζητώντας βιβλία από όλο τον κόσμο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα.

Ενα υπέροχο βιβλίο!