Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βούλτεψη: Η ΝΔ ζήτησε μία καθαρή νίκη για να αλλάξει τη χώρα



«Η ΝΔ δεν έθεσε πήχη, ζήτησε μια καθαρή νίκη από τον λαό για να μπορέσει να αλλάξει τη χώρα και να τη φέρει σε μια κανονικότητα» υπογράμμισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφια (στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου) στο νότιο τομέα Αθηνών, Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί τα αίτια της ήττας τους στις ευρωεκλογές και γι’ αυτό θεωρώ ότι θα έχει μια νέα ήττα ακόμη πιο διευρυμένη. Τον κ. Τσίπρα δεν τον ψήφισαν το 2015 επειδή είναι ή παριστάνει τον αριστερό, αλλά επειδή θα έσκιζε τα μνημόνια ντάλα μεσημέρι και θα έδιωχνε τους τροϊκανούς με τις κλωτσιές και θα μοίραζε χρήματα. Βλέπω όμως από τις τοποθετήσεις του και τώρα κατά την παρουσίαση του »προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει με ένα νέο »πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ότι δεν κατάλαβε για ποιο λόγο ηττήθηκε και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό λοιπόν, αναμφισβήτητα» – συνέχισε η κ. Βούλτεψη -«και με δεδομένο ότι έγιναν όλα αυτά στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα, με άπειρες τροπολογίες χαριστικές, ρουσφετολογικές της τελευταίας στιγμής -ενώ είχε προαναγγελθεί η διεξαγωγή των εκλογών- βλέπω ότι δεν έχει καταλάβει τα αίτια της ήττας του και επιμένει να επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα. Να υπόσχεται παροχές, εν μέρει κάποιες δια των τροπολογιών προσπάθησε να τις πραγματοποιήσει και βλέπω να επιμένει στα σημεία για τα οποία έχασε, δηλαδή τη Συμφωνία των Πρεσπών και ουσιαστικά την αίσθηση που δημιούργησε ότι προσπαθεί να επιβάλλει βίαια ένα άλλο καθεστώς. Επανέλαβε για παράδειγμα το θέμα του χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Άρα λοιπόν επιμένει να υποστηρίζει ότι θέλει να αλλάξει το καθεστώς στην Ελλάδα, να μπει στο DNA μας, να αλλάξει τις αξίες μας, να αλλάξει τις αρχές μας, να αλλάξει τα «πιστεύω» μας και την πίστη μας. Νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί παρά να έχει την κατάληξη που αναμένουμε στις 7 Ιουλίου».

Κληθείσα να σχολιάσει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εργασιακά θέματα, η κ. Βούλτεψη είπε πως «ούτε αυτά πείθουν πια (…) γιατί ο κόσμος γνωρίζει ότι η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα, γνωρίζει ότι εμείς δημιουργήσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο στην πρώτη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε και επιβλήθηκε να επανέλθει από τους δανειστές. Γνωρίζει (σ.σ. ο κόσμος) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το ΕΚΑΣ, γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στα ξένα funds -αυτά που ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε «κοράκια της καταστροφής»-, όχι μονο τα μη εξυπηρετούμενα, αλλά και τα εξυπηρετούμενα δάνεια των Ελλήνων (…)».

Η κ. Βούλτεψη τόνισε πως «η χώρα ήταν προσανατολισμένη σε ένα μοντέλο που ήταν μείγμα περονισμού, σταλινισμού και νασερισμού, σ’ αυτό αντέδρασε ο κόσμος. Ο λαός αποφάσισε να προστατέψει τη Δημοκρατία του, είδε στοιχεία τα οποία παρέπεμπαν σε τυρρανίδα» και πρόσθεσε πως εάν η ΝΔ κερδίσει την εκλογική «μάχη» της 7ης Ιουλίου, «θα αλλάξει εντελώς ο προσανατολισμός της χώρας και οι προτεραιότητές της […] Θα αλλάξει η καθημερινότητα (σ.σ. του πολίτη) ως προς την ασφάλεια».

«Σε εμάς το 2014 δεν έκλειναν την αξιολόγηση γιατί: Για να μην βγούμε από τα μνημόνια έως ότου οι δανειστές πάρουν το Υπερταμείο και τη Μακεδονία. Δεν έγινε για κανέναν άλλον λόγο. Τα στοιχεία της οικονομίας ήταν εντάξει, θα έπρεπε να έχουμε βγει από το μνημόνιο και να κλείσει η αξιολόγηση. Υπήρξε όμως συναλλαγή με τους δανειστές προκειμένου να έρθει ο κ. Τσίπρας στην εξουσία και να τους τα δώσει όλα αυτά, όπως τους τα έδωσε. Και το Υπερταμείο και τη Μακεδονία, Και ό,τι άλλο τού ζητηθεί […]».