Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να εμπιστευτείτε την Ελλάδα



«H Ελλάδα το 2013 περνούσε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, μια μεγάλη ύφεση που κράτησε 7 χρόνια και οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings.

«Σήμερα είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να πω ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Το μομέντουμ που έχει διαμορφωθεί στην στρατηγική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει καθώς περνάμε σε αυτή τη νέα εποχή για τη χώρα, όχι μόνο στη διπλωματία ή την οικονομία», επισήμανε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι είναι μια σχέση μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας στο σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων.

«Η Ελλάδα ζητεί δίκαιη βιώσιμη λύση στο Κυπριακό για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στην Τουρκία υπογράμμισε ότι «Υποστηρίζουμε την ενταξιακή της διαδικασία στην ΕΕ και έχουμε ενεργό ρόλο για να τη διατηρήσουμε σε δρόμο δημοκρατίας και διαλόγου. Η Ελλάδα προστατεύει ανυποχώρητα τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο, ενάντια στις παράνομες τουρκικές απαιτήσεις και προκλήσεις, ενώ την ίδια στιγμή είναι εγκρατής και ενθαρρύνει τον διάλογο». Στο θέμα των Σκοπίων, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η πολιτική της Ελλάδας είναι ενεργή για να επιλυθεί το θέμα με τα Σκόπια».

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «χαίρομαι που το ΔΝΤ δηλώνει ότι θα αλλάξει κατεύθυνση, δεν απαιτεί νέα μέτρα και επιμένει στην ελάφρυνση χρέους. Ακούστηκε σαν μουσική στα αυτιά μου όταν το είπε η κ. Λαγκάρντ».

«Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η επίσκεψη μου στις ΗΠΑ λαμβάνει χώρα σε ένα κρίσιμο μομέντουμ, το οποίο είναι και το σωστό μομέντουμ για να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα επέστρεψε».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, να πατάξει τη διαφθορά, και να δημιουργήσει τη νέα εποχή για τους Έλληνες πολίτες», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ήρθε η ώρα να εμπιστευτείτε την Ελλάδα» υποστηρίζοντας ότι «χαίρομαι που και ο κ. Τραμπ προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει αυτό το μήνυμα».
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ