Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα και ο Τούρκος το χαβά του



Η Τουρκία θέλει πλήρη ένταξη ως κράτος μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλιώς θα ακυρώσει την συμφωνία για το μεταναστευτικό αφήνει να εννοηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις ,εκβιάζοντας πάλι για τις χρηματοδοτήσεις.

Για να καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει από την ΕΕ αρχίζει και πάλι τα παζάρια για το προσφυγικό γνωρίζοντας ότι είναι αυτό που πονάει και την Ελλάδα και την Ευρώπη. 
Άλλωστε την Άγκυρα ποσώς την ενδιαφέρει αν θα ενταχθεί στην ΕΕ το αντίθετο μάλιστα προτιμάει να έχει μια σχέση δικαιωμάτων και προνομίων χωρίς τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από μια πλήρη ένταξη στην Ένωση.
Ο Ερντογάν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος εντός της χώρας του και δεν θα τον ενδιέφερε καθόλου συνεργασία στον τρόπο που διοικεί από την Ευρώπη.
Αυτό βεβαια που τον κάνει να βάζει νερό στο κρασί του είναι ότι ψάχνει για νέους οικονομικούς πόρους. Αυτό λοιπόν είναι που τον οδηγεί να εκβιάζει την ΕΕ λέγοντας ότι αν δεν βοηθηθεί τότε θα αφήσει τις εισροές να πνίξουν την Ευρώπη.
Από την άλλη στις Βρυξέλλες ξέρουν ότι θα πρέπει να πληρώνουν ένα τίμημα για να έχουν την ησυχία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι η Τουρκία θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προβλέπει την πλήρη ένταξή της στο μπλοκ ως κράτος μέλος, προειδοποιώντας ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία της με την Ένωση για τους μετανάστες.
«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του, συνεχίζοντας :«Όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία», πρόσθεσε.

Πηγή κειμένου: 

iellada.gr