Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στον ΠτΔ ο Αλ. Τσίπρας - Σε θέσεις μάχης τα κόμματα



Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Το «ραντεβού» του κ. Τσίπρα με τον κ. Παυλόπουλο έχει κλειστεί για τις 18.30, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή η προγραμματική συζήτηση θα πρέπει να μπει στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης ώστε «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε». Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταθέσει το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα ώστε οι πολίτες να μπορούν να το συγκρίνουν με το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, σημειώνοντας ότι οι εθνικές εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση των δύο σχεδίων που υπάρχουν στο τραπέζι, θα επιλέξει αυτό που δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα και όχι αυτό το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και της κοινωνικής ερήμωσης» ανέφερε.

«Η χώρα γυρίζει σελίδα» δήλωσε από το Καστελόριζο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι «με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη». «Θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή που αξίζουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες του Αιγαίου μας» τόνισε.

«Καθαρή εντολή για αυτοδυναμία» στη Ν.Δ. ζήτησε από την πλευρά του ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία». «Σεβόμαστε τους πάντες, δεν υποτιμάμε κανέναν και δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλους τους Έλληνες είτε μας ψηφίσουν, είτε όχι» επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε ότι το γεγονός πως το ένα τρίτο των ψηφοφόρων επέλεξε τη Ν.Δ. αποτελεί θετική ψήφο στο πρόγραμμά της, τις πολιτικές της θέσεις και το ήθος της.

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν στις εθνικές εκλογές που έρχονται στις τοπικές τους κοινωνίες. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑLPHA 9,89» ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν διάφοροι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που εισηγήθηκαν και τη στρατηγική στον κ. Τσίπρα και τον οδήγησαν εκεί που τον οδήγησαν, έχει αυξήσει τα ποσοστά του έχει φτάσει στο 7,7% αποτελώντας την τρίτη δύναμη στη χώρα. Αυτό είναι η βάση εκκίνησης για τις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας».