Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σπ. Δανέλλης σε Στ. Θεοδωράκη: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης



Την πρόθεσή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του ΑΜΠΕ ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη.

Κατόπιν τούτου αναμένεται η απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού την Τρίτη στη Βουλή για την αποπομπή του κ. Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εξασφαλίζει τις 151 ψήφους που απαιτούνται για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνησή του.

Πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι ψήφο εμπιστοσύνης θα παράσχουν η Κ. Παπακώστα, η Ελ. Κουντουρά, ο Θ. Παπαχριστόπουλος και ο Β. Κόκκαλης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Κ. Ζουράρι να υπερψηφίζει την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε δώσει διορία στον κ. Δανέλλη να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας τη στάση που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Την Κυριακή, ο κ. Δανέλλης –ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών- έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για το Σκοπιανό, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία και του κ. Τσίπρα.

Επισημαίνοντας αρχικά, ότι οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμή έκαναν μεγάλη ζημιά στη χώρα, χαρακτήρισε ως μοιραίο πρόσωπο τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να ασκήσει κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας με νόημα ότι «σαν να παρακολουθούμε αρχαία τραγωδία, ο γιος υποτάσσεται στον φονιά του πατέρα του».

Υπεραμύνθηκε πάντως, του κόμματός του, ισχυριζόμενος ότι το Ποτάμι έχει σηκώσει περισσότερα βάρη από εκείνα που του αναλογούν.

«Η ιστορική επιτυχία πιστώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς με τον Ντιμιτρόφ γράφονται στην ιστορία. Το Μακεδονικό δεν είναι απλώς ένα εθνικό θέμα, είναι ταυτοτικό θέμα για τα κόμματα» επεσήμανε επιπλέον, ο κ. Δανέλλης.

«Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ άλλαξε το Σύνταγμα της. Τώρα είναι η σειρά μας» κατέληξε.