Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ψήφος εμπιστοσύνης: Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων



Στη σημερινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων που θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί θα αποφασιστεί η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση – όχι όλων – των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη σημερινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να εισηγηθεί την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Τρίτη, με ορίζοντα ολοκλήρωσης την Τετάρτη το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός μετά το βολικό «διαζύγιο» με τον Πάνο Καμμένο, ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τον «μαγικό» αριθμό τουλάχιστον 151 βουλευτών προκειμένου να συνεχίσει να βρίσκεται για λίγο ακόμη στην εξουσία.

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ θα υπάρξουν πιέσεις σε βουλευτές οι οποίοι αυτή τη στιγμή κρατούν στα χέρια τους την τύχη της κυβέρνησης. Από τον ψήφο ορισμένων εξ αυτών, όπως του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη κρίνεται αν ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο, με στόχο να περάσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών, να ψηφίσει ορισμένα νομοσχέδια και εν συνεχεία να δρομολογήσει την προκήρυξη εκλογών καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να φτάσει με «κουτσή πλειοψηφία» έως το Φθινόπωρο του 2019.