Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ο Μητσοτάκης έκατσε ξανά στα θρανία δίπλα σε μαθητές νυχτερινού σχολείου



Στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω, ένα από τα 100 αντίστοιχα εσπερινά, όπως λέγονται, Γυμνάσια και Λύκεια που λειτουργούν στη χώρα μας. Διότι γνώρισε ανθρώπους κάθε ηλικίας με διαφορετικές διαδρομές που οι συγκυρίες της ζωής τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, αλλά είχαν το θάρρος να επιστρέψουν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Άκουσε άνδρες και γυναίκες να εξηγούν τι είναι αυτό που τους οδήγησε να καθίσουν στα θρανία, την καινούργια εμπειρία τους στο νυχτερινό σχολείο αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Κάποιοι, αφηγήθηκαν τις δυσκολίες που βίωσαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η εξακολουθούν να βιώνουν, όπως η ανεργία. Μία κυρία λέει πως γύρισε στη σχολική αίθουσα επειδή τα παιδιά της έκαναν πλέον τις δικές τους οικογένειες και έτσι μπορεί να ακολουθήσει το δικό της δρόμο. Η τάξη έχει και μικρότερες ηλικίες, όπως έναν νεαρό που έχει δική του σχολή Tae Kwon Do, αλλά και τον 18χρονο, ο οποίος το πρωί δουλεύει στη λαϊκή αγορά και ονειρεύεται να σπουδάσει νομικά.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία μαθήτρια είναι μία 76χρονη, που επέστρεψε για να τελειώσει το Γυμνάσιο!

Όλα τα παραδείγματα των απλών καθημερινών ανθρώπων με τους οποίους ήλθε σε επαφή, έκαναν τον πολιτικό αρχηγό να ομολογήσει πώς φεύγει από την επίσκεψη στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω πολύ πιο αισιόδοξος.