Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νίκη Γεννηματά στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς



Ικανοποιημένος από το επίπεδο της συμμετοχής εμφανίστηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος. Σε δηλώσεις του λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες τόνισε ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε παρά τη βροχή.

Ξεπεράσαμε το ψυχολογικό όριο των 150 χιλιάδων, είπε χαρακτηριστικά και οδεύουμε για τις 160 χιλιάδες. Προσδιόρισε μάλιστα την αποχή στο 26%, επισημαίνοντας ότι πριν από δύο χρόνια τη ΝΔ ήταν 29% (μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου). 

Στο εκλογικό κέντρο στο Καματερό, όπου πήγε με την οικογένειά της, ψήφισε η Φώφη Γεννηματά.

«Οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες αποφασίζουν για την μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε. Μαζι πετύχαμε. Μαζι τώρα  για τη νίκη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα στο Ηράκλειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές.

Στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην ενότητα και την ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ.

Προσοχή: Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν συμμετάσχει την πρώτη Κυριακή. Ο εκλογείς μπορεί να αλλάξουν εκλογικό τμήμα, αν βρεθούν σε άλλη περιοχή, καθώς η βάση δεδομένων είναι κοινή για όλα τα εκλογικά τμήματα.

Στην Αθήνα ψήφισε ο Γιώργος Καμίνης

Θεοδωράκης για την Κεντροαριστερά: Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει

Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά την ψήφο του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η κοινωνία θέλει τολμηρές προτάσεις με πάθος, θέλει να αλλάξουμε εποχή, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε πως «η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα».

Ολόκληρη η δήλωσή του όπως αναρτήθηκε στο Twitter του:
«Ψήφισα στο Χαλάνδρι. Έσφιξα χέρια φίλων εθελοντών που εγγυώνται και αυτή την Κυριακή την διαδικασία. Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει. Η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα. Θέλει τολμηρές προτάσεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Θέλει να αλλάξουμε εποχή».

 
 
Γιάννης Μανιάτης: Θα κερδίσουμε και την συντήρηση και τον λαϊκισμό

«Σήμερα  ολοκληρώνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη. Με τη Νέα Γενιά σε ρόλο Πρωταγωνιστή  θα ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα καθορίσουμε πρωταγωνιστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Την Δευτέρα όλοι μαζί παρόντες , ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε τον Λαϊκισμό και την Συντήρηση στις επόμενες εκλογές».

«Παρών» στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού του νέου κομματικού φορέα της κεντροαριστεράς, έδωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε μετά την κατάθεση της ψήφου του, ότι«η νέα προοδευτική παράταξη μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Η προοδευτική παράταξη βρίσκεται εν μέσω ιστορικών στιγμών. Η μαζική προσέλευση των πολιτών και τις δυο Κυριακές είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας του εγχειρήματος. Ενωμένη η νέα προοδευτική παράταξη μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Στο Ηράκλειο Κρήτης ψήφισε για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς ο Γιώργος Παπανδρέου.



Στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

«Το βήμα που ολοκληρώνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως, το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας. Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας. Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η δημοκρατική παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς.
Δημοσιογράφος: Προϋπόθεση όμως είναι η ενότητα..
Ευ. Βενιζέλος: Αυτό είναι ηθική υποχρέωση όλων εκείνων που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία». 

Θεοχαρόπουλος: Αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση της Κεντροαριστερας

Ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. «Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς» δήλωσε και προσέθεσε: «Από εδώ και πέρα είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διεργασίες να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην χώρα».

«Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι στις κάλπες σήμερα και οι 210 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Για μια ισχυρή ενιαία προοδευτική παράταξη. Με ενότητα θα τα καταφέρουμε» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχαρόπουλος. 

To link για τα εκλογικά τμήματα από το σάιτ της επιτροπής Αλιβιζάτου:

Όσοι προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Χρηματική συμμετοχή δεν υπάρχει, όποιος το επιθυμεί, όμως, θα μπορεί να προσφέρει ότι μπορεί για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. 

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο, θα είναι γνωστά περίπου στις 10 το βράδυ, εκτός κι αν παρουσιαστούν προβλήματα στη ψηφοφορία.

Στον Πειραιά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας.

Στο Δημαρχείο Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, ψήφισε ο Δημήτρης Τζιώτης.

«Ήρθαμε να ψηφίσουμε, η μεγάλη συμμετοχή θα ευνοήσει τη Φώφη Γεννηματά» δήλωσε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ στο Γαλάτσι.

«Λόγω ονόματος πιστεύω ότι θα επικρατήσει η Φώφη Γεννηματά αλλά υπάρχει μια ελπίδα με τον Νίκο Ανδρουλάκη» δηλώνει δεύτερος ψηφοφόρος του κόμματος