Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέο κάλεσμα Αλ. Τσίπρα στην Κεντροαριστερά



Οι συνεχείς αρνήσεις του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν τη στρατηγική του Πρωθυπουργού, που στόχο έχει να πάρει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί από το χώρο της κεντροαριστεράς, στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στη χθεσινή του ομιλία στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για εκλογές τον Οκτώβριο, επενδύει στη σημερινή ημερίδα που συνδιοργανώνουν η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ελληνικό Γραφείο του Friedrich Ebert Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) του οποίου ηγείται η Λούκα Κατσέλη, παρουσία του απερχόμενου προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ευρωκοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν.

 

Την ημερίδα σνόμπαραν πολιτικά στο Κίνημα Αλλαγής. Θέλουν να δείξουν ότι η κ. Γεννηματά συνδιαλέγεται με τη νέα και ισχυρή τάση στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες,  η οποία εκφράζεται με την υποψηφιότητα του Ολλανδού F. Timmermans, όπως σκοπίμως δήλωσε πρόσφατα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντησή της με την νέα πρόεδρο του SPD κ. Νάλες, στο Βερολίνο.  

 

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Τσίπρας θα στείλει νέο μήνυμα για συμπόρευση στο Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα στείλει επιστολή στη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο (ο οποίος θεωρείται ήδη συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ) με την οποία θα τους καλεί στη συγκρότηση μετώπου «ενάντια στα ακροδεξιά», ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η πίεση αυτή αποδίδει, όπως εκτιμούν ότι και η γραμμή του να χαρακτηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη «ακροδεξιά» είναι πετυχημένη, υποστηρίζοντας ότι εξ΄ αυτής της πίεσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. στέλνει σήμερα επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ζητά αναστολή της συμμετοχής του λαϊκιστή Ούγγρου πρωθυπουργού κ. Ορμπαν μέχρι την επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει, με την εκστρατεία αφισοκόλλησης ενάντια στον κ. Γιουνκέρ, στους δρόμους της Βουδαπέστης.

Ωστόσο σε αυτόν τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Πειραιώς αντιτείνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκε πάντα στην ομάδα των στελεχών του ΕΛΚ που επέκριναν σφοδρά τη στάση του Ούγγρου πρωθυπουργού και η επιστολή που στέλνει σήμερα δεν σχετίζεται με τα όσα λέει δημοσίως ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ανέμενα ανάλογη ευαισθησία, από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές οι οποίοι "ερωτεύτηκαν" ξαφνικά τον κ. Τσίπρα επειδή ενδέχεται να τους δώσει μερικές έδρες παραπάνω στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε από τα βήμα του Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της Ν.Δ., τοποθετώντας στην ομάδα των λαϊκιστών ηγετών της Ευρώπης, μαζί με τον Ούγγρο Όρμπαν, τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή κειμένου: 

naftemporiki