Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες: Απολαμβάνετε κίνητρα αναλαμβάνετε υποχρεώσεις



«Όποιος απολαμβάνει κίνητρα για να δράσει, αναλαμβάνει και υποχρεώσεις» ήταν την Πέμπτη το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επιχειρηματική κοινότητα στο συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

«Αυτό θα πει ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως. Και ότι οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υπάρχει και η κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας. Κι αυτήν καλείται να υπηρετήσει το συμβόλαιο εργαζομένων – επιχειρήσεων – κράτους, που εισηγείται η ΝΔ» τόνισε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε και τους τέσσερις πυλώνες ενίσχυσης της ανάπτυξης που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.  

«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρώτον, με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα. 

Δεύτερον, με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας: Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται  για τους πολίτες και για  τις επιχειρήσεις. 

Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. «Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος στην έκταση του Ελληνικού, η οποία για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Μια επένδυση που θα δημιουργήσει άμεσα δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας» εξήγησε. 

Τέταρτον, με αποκατάσταση της ρευστότητας, που θα φέρει και την εμπιστοσύνη. Ήδη βλέπετε πως οι προσδοκίες των αγορών για μία καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. 

Αλλά και με την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την ταχύτερη αξιοποίηση τω Κοινοτικών Πόρων.

Το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ακόμη την αποτελεσματική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Και ειδικά των βιομηχανικών ορυκτών, περιλαμβανομένων και των σπάνιων γαιών που υπάρχουν στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας. 

«Για το σκοπό αυτό, θα προωθήσουμε ταχύτατα ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι «προ ημερών, ο απερχόμενος πρωθυπουργός βάφτισε ‘’πρόγραμμα’’ ένα σύνολο από θολά μέτρα. Άλλα εκ των οποίων τα έχει ο ίδιος ακυρώσει στη Βουλή και άλλα τα έχει υποσχεθεί από το 2015 χωρίς ποτέ να τα εφαρμόσει». 

«Αντί να απολογηθεί για τη δική του αποτυχία, διαστρέβλωσε τις θέσεις της ΝΔ για να κατασκευάσει έναν ψεύτικο αντίπαλο που δεν υπάρχει. Στην απόγνωσή του, διάλεξε ένα ακόμη κοστούμι από το πολύχρωμο βεστιάριό του, για να υποκριθεί, αίφνης, τον φίλο της μεσαίας τάξης» σημείωσε. 

«Ευτυχώς όμως για τη χώρα, κανείς πια δεν ακούει τους τελευταίους σπασμούς μιας απερχόμενης κυβέρνησης που καταδικάστηκε ήδη από τον λαό. Kαι φεύγει προκαλώντας με τα ρουσφέτια που είδαμε την περασμένη εβδομάδα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κανείς δεν ακούει και τις νέες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που έδωσε τη Δευτέρα. «Όλοι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα κάνει» σχολίασε ειρωνικά.