Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία



Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί από τη Βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία. Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε στην Κεφαλονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Άγιου Γεράσιμου. Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, ενώ τον συνόδευε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης, ο τομεάρχης υγείας Βασίλης Οικονόμου και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη στήριξη της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην αγορά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κατοίκους και καταστηματάρχες.