Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάνο Καμμένο: Είναι επικίνδυνος και όχι απλά ανίκανος



Σφοδρή  επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον  κατηγόρησε ότι «ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά», όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ελληνες στρατιωτικούς.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι: «δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος. Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα, λάδι στη φωτιά. Το λέω για τη συνολική του συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύει και το στυλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να νομίζουν κάποιοι ότι απαντώντας στον κ. Ερντογάν με τον τρόπο τον οποίο ενδεχομένως αυτός θα ήθελε, θα πετύχουν τη συσπείρωση. Μένει σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που λέει. Να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται περισσότερο με την ιδιότητά του».

Ενώ αναρωτήθηκε πως θα αισθάνονται οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών μετά τις δηλώσεις του πως κινδυνεύουν με 15ετη φυλάκιση. Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε το Μαξίμου για την ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει “Σουλτάνο” τον Ενρντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ, Νίκου Τσόσκα με αφορμή την εγκληματικότητα και το περιστατικό με την απόπειρα ληστείας στο σπίτι του επιχειρηματία Α. Σταματιάδη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε αγανακτισμένος για τις δηλώσεις του, λέγοντας παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει στον τομέα της ασφάλειας.Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι άλλο θέμα η αυτοάμυνα και άλλο η αυτοδικία, λέγοντας ωστόσο πως εάν το πλαίσιο για την αυτοάμυνα χρήζει επικαιροποίησης να το δούμε.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Σκοπιανού ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν έχει προεξοφλήσει τη θέση της Ν.Δ. και πως το κόμμα θα εξετάσει την όποια συμφωνία, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προσήλθε στη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης εάν ζητηθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προφανώς και θα προσέλθει σε αυτό.

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο.

Σημείωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με γενναιότητα έχει πει ότι θα δημιουργηθεί ταμείο για την ενίσχυση και των δύο κοινοτήτων. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνεχάρη τον Κύπριο Πρόεδρο για την επανάληψη των συναντήσεών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.