Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κουντουρά για Βόρεια Μακεδονία: Θα ψηφίσω κατά συνείδηση



Κόντρα στην κομματική γραμμή των ΑΝΕΛ για την Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι θα ψηφίσει και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Όπως η ίδια δήλωσε στο Twitter, θα στηρίξει την κυβέρνηση, ψηφίζοντας κατά συνείδηση, όπως μέχρι τώρα στην πολιτική της διαδρομή. 

Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες η «γραμμή» του Πάνου Καμμένου για καταψήφιση της Συμφωνίας και άρση της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση βρίσκει την στήριξη δύο βουλευτών με τους υπόλοιπους τέσσερις να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τις δημόσιες απειλές του κ. Πάνου Καμμένου πως όσοι ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας θα διαγραφούν από το κόμμα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε δημόσια ότι θα πάει κόντρα στην κομματική γραμμή. Ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι θα παραδώσει την έδρα του και δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί αφού βεβαίως πρώτα ψηφίσει υπερ της συμφωνίας και υπερ σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Σε περίπτωση δε που ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Τέρνες Κουίκ, ο οποίος όμως εκφράζεται θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών.