Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κουίκ: Έχει όλες τις πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις



«Αυτό που πρέπει να προταχθεί, είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων» δηλώνει  ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ εξηγώντας ότι «έξω από τα μνημόνια πλέον ή έξω από την τριετή σύμβαση εξόδου από την κρίση, όπως συνήθιζα να λέω, η Ελληνική οικογένεια ενδιαφέρεται για το αν θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις, αν θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, εάν, δηλαδή, θα μπει έστω και ένα ευρώ στο οικογενειακό ταμείο. Εάν θα ξαναβρεί ο Έλληνας το χαμόγελό του.

 

Βεβαίως, υπάρχουν κάποια ζητήματα όπως το Μακεδονικό, αλλά πιστεύω ότι η ατζέντα αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα με τις παγιωμένες θέσεις που έχουν τα Κόμματα, πρέπει να είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων, ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο «Κόκκινο»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη ότι η έμφαση στην καθημερινότητα απασχόλησε και την, προ ημερών, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουίκ, στη συνέντευξή του ανέφερε: «Εκεί έγινε κι η κουβέντα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Άμυνας, τη περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου. Ότι, δηλαδή πρέπει να μπει αυτή η προτεραιότητα. Και νομίζω ότι συμφώνησαν. Και εκεί πρέπει να σταθούν όλα τα στελέχη και των δύο κομμάτων».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Θα είμαι ο τελευταίος, που θα παραβιάσει τη συμφωνία πολιτικών αρχηγών, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας, οι οποίοι είπαν ότι το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα το ξαναδούνε Μάρτιο. Από εκεί και πέρα δεν θα μπω σε άλλη συζήτηση, γιατί πιστεύω και επαναλαμβάνω, ότι στην ατζέντα μας πρέπει να προταχθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στους ΑΝΕΛ ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι «πρέπει να κερδίσουν όλο αυτό που έκαναν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και για να μπορούν να διαφεντεύουμε μόνοι μας στα περισσότερα σημεία την τύχη μας» ενώ για τις δημοσκοπήσεις παρατήρησε πως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η ψαλίδα κλείνει. «Είμαι από εκείνους που από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις πιθανότητες πλέον, με την διαχείριση την μεταμνημονιακή, να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ή πολύ περισσότερο στις κάλπες. Και αυτό το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Εκεί που τον θεωρούσαν με την πλάτη κάτω, τελικά έβγαινε νικητής μέσα από τις κάλπες» σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ για τους Ανεξάρτητους Έλληνες σημείωσε ότι: «Η σωστή διαχείριση από την πλευρά των ΑΝΕΛ θα τους δώσει όλα τα περιθώρια να ξαναμπούν στη Βουλή».

Ο κ. Κουίκ μίλησε, επίσης, και για τη συνεργασία του με τον Νίκο Κοτζιά λέγοντας: «Πρέπει να πω ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά με εντυπωσιάζει με την υπερεπάρκεια των γνώσεών του πάνω σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ίσως από τους πιο διαβασμένους Υπουργούς που έχω δει ποτέ, κάτι που μου το ομολογούν και εκείνοι οι συνομιλητές μου από Υπουργεία Εξωτερικών άλλων χωρών που τους συναντώ στα διάφορα Φόρα και που μου λένε ότι πράγματι ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που το μυαλό του είναι σκέτος σκληρός δίσκος».

Τέλος, σχολιάζοντας τα περί δημοσιογραφίας, αυτοφώρων και επιθέσεων στον Πάνο Καμμένο, ο κ. Κουίκ τόνισε: «Πρωταρχικά φρονώ ότι οι δημοσιογράφοι είμαστε ίσοι απέναντι στον Νόμο» και προσέθεσε τα ακόλουθα: «Ναι, ο πολιτικός όταν θίγεται η αξιοπρέπειά του και η εντιμότητά του, θα πρέπει να αντιδρά. Εάν ισχύει το αυτόφωρο για όλες τις κατηγορίες των πολιτών για συγκεκριμένα αδικήματα, δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι να είναι εξαίρεση. Όμως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση όταν επιτίθενται αβασάνιστα και συντεταγμένα, διατεταγμένα και μισθοφορικά, απέναντι στον οποιονδήποτε, να μην υπάρχει η συνέπεια του Νόμου. Παρ΄ όλα αυτά νομίζω ότι θα πρέπει η Ένωση Συντακτών ή και η ίδια η Κυβέρνηση αν θέλει, να ανοίξουν ένα δημόσιο διάλογο για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο το οποίο θα αφορά και το δημοσιογραφικό λειτούργημα, παρόλο που είμαι εναντίον εκείνων των τρομονόμων που βάζουν φίμωτρα στους δημοσιογράφους». Ενώ για τον Πάνο Καμμένο υποστήριξε ότι «είναι ο πολιτικός ο οποίος έχει χτυπηθεί όσο κανένας άλλος».