Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση



Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σε περίπτωση που ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε ότι το «διαζύγιο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είναι δεδομένο και αυτό δεν είναι που ακούγεται για πρώτη φορά, καθώς οι ΑΝΕΛ το έχουν διατυπώσει επανειλημμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Βέβαια, παρατήρησε ότι ενδεχομένως να υπάρξει εμπλοκή, καθώς ο Ζάεφ μπορεί να έχει πρόβλημα στο να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή της ΠΓΔΜ για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως παρατήρησε ο κ. Κατσίκης, το μόνο θέμα που αποτελεί εμπόδιο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι το ονοματολογικό για το Σκοπιανό.

Στις πιεστικές ερωτήσεις για το πότε το «διαζύγιο» θα γίνει πραγματικότητα, ο κ. Κατσίκης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος ή την Δευτέρα μετά την συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά ή λίγο αργότερα, αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι το «διαζύγιο», είναι δεδομένο.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός τη ζητήσει από την ελληνική Βουλή.

Τέλος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει συντεταγμένα στις όποιες ενέργειες και πως μόνο ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει διαφοροποιήσει τη στάση του. Ερωτηθείς δε αν θα υπάρξουν διαγραφές σε όσους διαφωνούν, απάντησε ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του Προέδρου των ΑΝΕΛ.