Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Καμμένος: Καλώ τον Μητσοτάκη να καταθέσουμε πρόταση μομφής



Ανοιχτή πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης έκανε ο Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στο Star.

“Να απαντήσει τώρα ο κ. Μητσοτάκης αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών”, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στο STAR, για τις καυτές πολιτικές εξελίξεις.

“Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να παραδώσει τον όρο Μακεδονία, είμαστε εδώ και θα νικήσουμε. Αλλά θέλει να παραδώσει τον όρο Μακεδονία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

“Οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν και με προδίδουν” τόνισε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος.

“Και μόνος μου να μείνω, τα ίδια θα λέω” σημείωσε, για να επιτεθεί στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ουσιαστικά για “αρπαγή” βουλευτών των ΑΝΕΛ:

“Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα” υπογράμμισε.

Οι βουλευτές που φεύγουν από εμένα, με πουλάνε. Η Κουντουρά είναι το άνοιγμα της Αριστεράς;

Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα στον όρο Μακεδονία. Εμένα με πουλάνε αυτοί οι βουλευτές που πάνε με τον κ. Τσίπρα.

“Εγώ τον Τσίπρα και τον σέβομαι και τον αγαπώ. Μαζί βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο. Είχαμε έντιμη σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Είχε τουλάχιστον την υποχρέωση αυτούς που φεύγουν από εμένα να μην τους κρατήσει. Του το ζήτησα”, συνέχισε.

“Εγώ ήμουν που κράτησα ζωντανή την κυβέρνηση. Τώρα όμως δεν έχει την εμπιστοσύνη μας”.

Ερωτηθείς για το συλλαλητήριο της προσεχούς Κυριακής (20.1.2019) για την Μακεδονία , ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απάντησε ότι θα δώσει το παρών.

Άφησε αιχμές κατά κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοχλούνταν από την συμμετοχή του στο υπουργικό συμβούλιο και κατονόμασε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Μάλιστα, υπαινίχθηκε ότι ο κ. Βούτσης ευνοεί τις άδειες που χορηγούνται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο να εμφανίζονται αλληλέγγυοι ενός τρομοκράτη στις φυλακές.

Για την πρόθεση του Κώστα Ζουράρι να τεθεί στο πλευρό του πρωθυπουργού, ο κ. Καμμένος αντέδρασε ειρωνικά παραφράζοντας το όνομα του πολιτικού φορέα Πυρίκαυστος Ελλάδα σε Πυρίμαχος!

Τέλος, σε μία προσπάθεια να… πικάρει την διαφαινόμενη θετική ψήφο της Έλενας Κουντουρά στην διαδικασία παροχής εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο πατέρας της έγραψε το περιβόητο σλόγκαν της Χούντας: Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών…