Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου



Όσοι μείνουμε στους ΑΝ.ΕΛ. δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε  ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης είναι εμφανές ότι συνδέεται άμεσα με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που το κόμμα του δεν μπορεί να αποδεχτεί.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι όποιος από τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα διαγραφεί από το κόμμα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμμένου από τους ΑΝ.ΕΛ. φεύγει ο Παπαχριστόπουλος, δεν ξέρουμε είπε για Κόκκαλη, Κουντουρά και παραιτείται ο Ζουράρις.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ.

Τώρα ήρθε η ώρα να αφήσουμε την καρέκλα» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Πάντως, η διάλυση των ΑΝΕ.ΕΛ. διεφάνει και από την απάντηση του κ. Καμμένου που σε ερώτηση δημοσιογράφου αν όλοι οι ΑΝ.ΕΛ. καταψηφίσουν την κυβέρνηση στη Βουλή των Ελλήνων,  απάντησε  αναφέροντας ονομαστικά μόνο τον ευατό του την κ. Κόλλια-Τσαρουχά και τον κ. Κατσίκη.

Ο Πάνος Καμμένος, δήλωσε επίσης ότι «για τη Μακεδονία έχουν πέσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί».

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου, απερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του αποχωρεί από την κυβέρνηση.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ηταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.