Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο και οι ξεκαρδιστικοί διάλογοι των πολιτικών αρχηγών - Τα μπάνια Καμμένου, τα...ψάρια επί ΝΔ, η ποσέτ Τσίπρα (φωτο)



Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ολόκληρων χρόνωναπό την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε δεξίωση, στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του κατά τη δεξίωση, με αφορμή τις έριδες μεταξύ δικαιοσύνης και κυβέρνησης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης τη δικαιοσύνης, λέγοντας, ότι η διάκριση της δικαστικής εξουσίας από τη νομοθετική και την εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο.

«Η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είναι μια ημέρα τιμής για τους χιλιάδες πολίτες που αντιστάθηκαν στη δικτατορία και τους αγώνες του λαού μας για Λαϊκή Κυριαρχία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 

Μάλιστα η χαλαρή διάθεση στη δεξίωση έφερε και μερικούς ξεκαρδιστικούς διαλόγους μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Λόγω ημερών, τα μπάνια στη θάλασσα και οι διακοπές ήταν σε... πρώτο πλάνο στις μεταξύ τους συζητήσεις, ενώ δεν έλειψαν και τα στιλιστικά σχόλια.

«Σε βλέπω μαυρισμένο», είπε κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ του απάντησε «Κάνω μπάνια το πρωί και έχει πολλά ψάρια». «Εχουμε ανάπτυξη, επί Νέας Δημοκρατίας δεν είχε ούτε ψάρια», ήταν η απίθανη απάντηση του πρωθυπουργού.

Ιδιαίτερα παρατηρητικός αποδείχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που δεν του ξέφυγε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας άλλαξε ποσέτ. «Βλέπω αναβάθμιση, περάσαμε από το λευκό στο πουά», αστειεύτηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού και ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην έκδοση ομολόγου. «Λόγω αγορών, είπαμε να αναβαθμιστούμε», του απάντησε.

Τέλος, οι διακοπές αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης στο «πηγαδάκι» του Βασίλη Λεβέντη με τον κ. Τσίπρα. Οταν τον ρώτησε σχετικά ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι δεν θα πάει διακοπές. «Ούτε και εγώ», του είπε ο κ. Λεβέντης.