Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γεωργιάδης: Αν η ονομασία δεν είναι erga omnes να σταματήσει τώρα η διαπραγμάτευση



Την άποψη ότι οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ θέτουν όλη τη συζήτηση για το Σκοπιανό σε μια τελείως διαφορετική βάση από αυτή που παρουσίαζε η κυβέρνηση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης,  μιλώντα στο "Καλημέρα Ελλάδα".

"Αν ο κ. Ζάεφ λέει ότι δεν συζητάει για ονομασία erga omnes, τότε δεν έχω καταλάβει ποιά συζήτηση κάνουμε. Διότι αν θυμάμαι καλά, το πιό βασικό από όλα ήταν η ονομασία να είναι παντού. Άρα οι δηλώσεις Διμιτρόφ και Ζάεφ, δείχνουν ότι στην πραγματικότητα η Ελλάδα, αν αυτό που λένε ότι πλησιάζουμε σε λύση είναι αληθές, έχει στην ουσία υποστεί δεινή διπλωματική ήττα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση τέτοια συμφωνία να περάσει από τη Βουλή" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

"Αν οι διαπραγματεύσεις είναι για όνομα που δεν θα είναι erga omnes, να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις. Δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση αν το όνομα δεν είναι έναντι όλων. Αν ο κ. Τσίπρας μιλάει για όνομα που δεν είναι erga omnes, να μη σας πω τι διαπράττει, γιατί δεν θέλω να λέω βαριές κουβέντες στην τηλεόραση" συμπλήρωσε.