Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκλεισε η συνάντηση Τσίπρα Ζάεφ στο Νταβός. Για δημοψήφισμα μιλούν τα Σκόπια



Κλείδωσε το τετ α τετ μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ομολόγου της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός, στις 24 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iellada.gr, τη συνάντηση θα είναι παρόντες οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ.

Όμως και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις 24 Ιανουαρίου στο Νταβός και συγκεκριμένα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πριν από λίγο στους διπλωμάτες του, που τον συνόδευαν στην γιορτή των Θεοφανίων.

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από την πόλη Στρούγκα όπου παρέστη στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καθώς σήμερα στη χώρα εορτάζονται τα Θεοφάνεια (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).
Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

Πηγή κειμένου: 

iellada.gr