Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δριμεία επίθεση Σκουρλέτη στη ΝΔ για δηλώσεις Χαν: Παίζετε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου



Οι δηλώσεις του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν περί αναδιάρθρωσης συνόρων μετά από μία πιθανή συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε η Κομισιόν, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ομιλίες τους στη Βουλή καλούσαν την κυβέρνηση να πάρει θέση και να τοποθετηθεί στο θέμα αυτών των δηλώσεων με αποτέλεσμα ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης να «εκραγεί» και να χαρακτηρίσει την αξιωματική αντιπολίτευση «χρήσιμο ηλίθιο».

«Δεν πρέπει να παίζετε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου ως παράταξη στα εθνικά θέματα. Είναι δυνατόν να λέτε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει θέμα συνόρων; Μέχρι που θα φτάσει η αντιπολιτευτική σας τύφλωση, χρειάζεται λίγη σοβαρότητα σε αυτά τα θέματα. Όλα στο βωμό του εντυπωσιασμού πια έλεος. Έχει βγάλει γι’ αυτό το θέμα ανακοίνωση η Κομισιόν, ενημερωθείτε πριν μιλήσετε στη Βουλή».

Στον κ.Σκουρλέτη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τζαβάρας λέγοντας ότι «ο Ευρωπαίος επίτροπος είναι εκτεθειμένος και απέναντι στη χώρα και απέναντι στην κυβέρνηση».

«Δεν επιτρέπεται να γινόμαστε αντικείμενο τέτοιων επιθέσεων όταν ακούσαμε από τα χείλη του επιτρόπου τα περί αλλαγής συνόρων. Όταν κάνει δηλώσεις έχοντας ένα συγκεκριμένο αξίωμα θα πρέπει να δίνει εξηγήσεις για τα λόγια του ασχέτως αν έχει κλείσει το θέμα από την πλευρά της Κομισιόν. Είναι εκτεθειμένος απέναντι στην Ελλάδα,απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στην αντιπολίτευση και εμείς τον κάνουμε να δώσει εξηγήσεις».