Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διεγράφη ο Δανέλλης από το Ποτάμι μετά την στήριξη στην κυβέρνηση



Λόγω της απόφασης του να δώσει ψήφο στην κυβέρνηση ο Σταύρος Δανέλλης δεν βρίσκεται πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσίοδρας είπε ότι αναμένονται τα διαδικαστικά και η ανακοίνωση της διαγραφής μετά την χθεσινοβραδινή επικοινωνία του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

O Δημήτρης Τσιόδρας σημείωσε πως η είναι «αυτονόητο» ότι «ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι», καθώς η απόφασή του αντιβαίνει σε αυτή του «συνεδρίου και της Κ.Ο. του κόμματος ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Δανέλλης σε Θεοδωράκη: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση

Ο βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης, απάντησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, σε αντίθεση με τη γραμμή του Ποταμιού να μην δείξει την εμπιστοσύνη του στη Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Κατόπιν τούτου, αναμένεται η απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού το πρωί στη Βουλή για την αποπομπή του κ. Δανέλλη από την Κ.Ο. του κόμματος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης ποια θα είναι η τελική στάση του Ποταμιού στην επόμενη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η συνάντηση και το «τελεσίγραφο»

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον κ. Δανέλλη στα γραφεία του κόμματος στη Σεβαστουπόλεως.

Ο κ. Θεοδωράκης έδωσε διορία στον κ. Δανέλλη μέχρι το βράδυ, προκειμένου να του λάβει μια σαφή απάντηση σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς ο κ. Θεοδωράκης ήθελε να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό, τη δική τους σημασία έχουν και οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά. Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ είπε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και μάλιστα για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κάτι που δεν ισχύει για την ψηφοφορία στη Συμφωνία των Πρεσπών.