Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παραδοσιακά καφενεία της συμπρωτεύουσας

Ελληνικός καφές που σιγοψήνεται στη χόβολη, γλυκά του κουταλιού σε μαρμάρινα τραπεζάκια, μυρωδιές από σπιτικούς μεζέδες, ήχοι από ζάρια που μπερδεύονται με ωραίες ζωντανές μουσικές. Ιδανικό σκηνικό για παρεΐστικη έξοδο στην πόλη των χαλαρών ρυθμών και της καλοπέρασης.

Συγκεντρώσαμε τα πιο αγαπημένα μας καφενεία στη Θεσσαλονίκη, αυτά που «μυρίζουν» παράδοση και που θέλουμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά όταν βρισκόμαστε στη συμπρωτεύουσα. Μερικά από αυτά μετρούν αρκετές δεκαετίες ζωής. Άλλα πάλι είναι νεότερα, όμως με την ατμόσφαιρά τους ξυπνούν μνήμες από τα παλιά και μας υπενθυμίζουν πως η χαρά μπορεί να κρύβεται και στα πιο απλά πράγματα.

Modigliani

modigliani

Εντός της αγοράς Καπάνι, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, το Modigliani είναι ένα παραδοσιακό καφενείο-ουζερί για τους πραγματικά μερακλήδες ντόπιους αλλά και επισκέπτες της πόλης. Ιδανικό στέκι για μια στάση μετά τα ψώνια στην αγορά. Ελληνικός καφές, ουζάκι ή τσιπουράκι, νόστιμα μεζεδάκια και καλή παρέα είναι τα συστατικά της επιτυχίας του. Διοργανώνει συχνά lives με ρεμπέτικη μουσική και άλλες εκδηλώσεις.

Πληροφορίες
Κυδωνιάτου 12 & Βλάλη, Καπάνι, τηλ.2310225925, fb page: Modigliani

Στου Μήτσου

stou mitsou

Μέσα στο Καπάνι, το καφενείο του Μήτσου είναι από τα μαγαζιά που μόλις τα ανακαλύψεις, θέλεις να έρχεσαι ξανά και ξανά. Με ξύλινα τραπεζάκια, παλιές αφίσες και χάλκινα σκεύη, η αισθητική του μαγαζιού φέρνει σε καφενέ και ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα της αγοράς. Το πρωί σερβίρει μυρωδάτο καφεδάκι, ενώ αργότερα πρωταγωνιστούν η ρακή και οι γευστικότατοι μεζέδες του Μήτσου (μοναστηριακά ψαρολουκάνικα, μαρινάτος ή φιλεταρισμένος γαύρος, συκωτάκια πουλιών με γλυκοπατάτα στο τηγάνι κ.ά.), φτιαγμένοι με ντόπια προϊόντα. Όλα αυτά παρέα με ρεμπέτικους ήχους.

Πληροφορίες

Βλάλη 11, Αγορά Καπάνι, τηλ. 2315 515504, fb page: Παραδοσιακό Καφενείο «Στου Μήτσου»

Η Πρίγκηπος

prigipos

Δίπλα στο Τούρκικο Προξενείο, η Πρίγκηπος είναι ένας χώρος με μεγάλη ιστορία που μοιάζει βγαλμένος από την κοσμοπολίτικη Ανατολή. Οι καθρέπτες, το ξύλο, το γυαλί και ο μπρούντζος κυριαρχούν ως στοιχεία στη διακόσμηση, δημιουργώντας ένα ζεστό και ατμοσφαιρικό σκηνικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον καφέ, την μπύρα σου αλλά και διάφορους μεζέδες. Αγαπημένο στέκι για φοιτητές, καλλιτέχνες αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες, σερβίρει ελληνικό ψημένο στη χόβολη, γλυκά του κουταλιού, ρακόμελα, ούζα, τσίπουρα και πολλές ετικέτες ελληνικών μικροζυθοποιείων. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε και κάποιο live.

Πληροφορίες

Αποστόλου Παύλου 22, τηλ. 2310 248188, www.prigipos.gr, fb page: Καφενείο «Η Πρίγκηπος»