Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Oι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό διατήρησης της φύσης για το 2018

Ο διαγωνισμός του οργανισμού Nature Conservancy για τις κορυφαίες φωτογραφίες για το 2018 ολοκληρώθηκε και οι μεγάλοι νικητές ανακοινώθηκαν!
Φέτος, οι φωτογραφίες- "νικήτριες" ήταν 21 και κάθε μία από αυτές σου "κόβει την ανάσα" με την ομορφιά της.Το μεγάλο βραβείο απέσπασε η φωτογραφία της Γαλλίδας Camille Briottet, από την Lyon, που παρουσιάζει την "δύναμη του ζωικού βασιλείου".Στη δεύτερη θέση κατετάγη η εντυπωσιακή λήψη του Andre Mercier από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2017 στην Ισλανδία. "Οι πάγοι λιώνουν, το τέλος είναι κοντά".Την τρίτη θέση πήρε η Terra Fondriest, από το Arkansas των ΗΠΑ, με την φωτογραφία που δείχνει την κόρη της να φιλά ένα βατραχάκι. «Η κόρη μου αγαπά όλα τα πλάσματα, στόχος της είναι να ανοίξει κάποια μέρα ένα καταφύγιο άγρια ζωής... Με όλη αυτή την φροντίδα της με εμπνέει...» τόνισε η φωτογράφος.
Η φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο του Κοινού ήταν αυτή με την χαριτωμένη αλεπουδίτσα, της Megan Lorenz από το Οντάριο του Καναδά.