Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Πυρετός» προετοιμασιών στην Κρήτη για την ομιλία Τσίπρα - Δείτε ΦΩΤΟ



Η παρουσία της αστυνομίας είναι αισθητή καθώς – όπως προβλέπεται – έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κυλήσει ομαλά η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό του πρωθυπουργού θα βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος είχε συναντήσει το πρωί με φορείς της υγείας.

Σε διαφορετικό σημείο – απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια – τοποθετήθηκε φέτος η εξέδρα όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του cretapsot, η εξέδρα δεν βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Ελευθερίας αλλά μπροστά από τον νέο πεζόδρομο της Δικαιοσύνης.

Ενώ στη μέση της Δικαιοσύνης έχει στηθεί ένα μεγάλο videowall στο οποίο θα προβάλλεται η ομιλία του πρωθυπουργού.

 

«Ήρθε η ώρα των πολλών – Έχουμε τη δύναμη»

Με αυτό το σύνθημα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει ένα κάλεσμα στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές – όπως ήδη είναι γνωστό – ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη σε επίπεδο περιφέρειας ενώ για το δήμο Ηρακλείου δεν έχει ανακοινωθεί κάποια στήριξη μετά που αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα η Λιάνα Σταρίδα.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να «κλείσει» την περιοδεία του στις περιφέρειες  από την Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός «ποντάρει» στη δυναμική που είχε επιδείξει η Κρήτη γενικότερα αλλά και το Ηράκλειο ειδικότερα στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθιστώντας την περιοχή ένα από τα «προπύργια» του κόμματος.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής αυτής στρατηγικής εντάσσεται και η επιλογή του ανοιχτού χώρου της Πλατείας Ελευθερίας για τη συγκέντρωση και όχι της κλειστής αίθουσας, όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν.

Πηγή: cretapost