Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ιδρύεται στη Νάπολη νέο κίνημα με συμμετοχή Βαρουφάκη – Κάθοδος στις ευρωεκλογές του 2019



Στη Νάπολη ιδρύθηκε διεθνικό κίνημα το οποίο θα πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές του 2019. 

Στη μεγαλούπολη του ιταλικού νότου ήταν παρόντες, ως κύρια σημεία αναφοράς της προσπάθειας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, του DΙΕΜ 25, ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις του κινήματος demA, ο Μπενουά Αμόν, του γαλλικού Geneation-S και εκπρόσωποι πολιτικών κινημάτων από την Δανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία.

«Η Ελπίδα πεθαίνει όταν ένας λαός πιστεύει ότι δεν έχει εναλλακτικές οδούς. Από την Νάπολη αρχίζουμε να ακολουθούμε μια νέα οδό ελπίδας η οποία αποδεικνύει στην Ευρώπη ότι υπάρχει εναλλακτική στην Ευρώπη αυτή. Μια εναλλακτική η οποία θα ενώσει Ιταλία, Γαλλία, Δανία, με ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα απευθύνεται σε γυναίκες, εργαζόμενους, νέους και επιχειρηματίες», δήλωσε ο Ελληνας πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις τόνισε ότι «από την πόλη αυτή ξεκινά μια πρόκληση ευθύνης, για μια διαφορετική Ευρώπη. Ξεκινά από την Νάπολη, η οποία αντιστέκεται και τώρα αντεπιτίθεται, υπέρ της ελευθερίας των λαών».

«Η Αριστερά ενώνει τις δυνάμεις της, για να ανακαλύψει και πάλι το αρχικό ευρωπαϊκό όραμα», τόνισε ο Γάλλος Μπενουά Αμόν. Το όνομα του νέου κινήματος, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, αναμένεται να αποφασιστεί τον ερχόμενο Μάιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ