Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Η Παπακώστα μιλάει για «μηδενική ανοχή» ενώ ο Ρουβίκωνας αλωνίζει στην Αθήνα



Ως μία συνεχή προσπάθεια να βρίσκονται στην επικαιρότητα χαρακτήρισε τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, λέγοντας ότι αυτοί προσάγονται, συλλαμβάνονται, οδηγούνται στο δικαστήριο και πληρώνουν του λογαριασμό. Ανέφερε δε ότι τα τελευταία περιστατικά σημειώνονται καθώς θεωρούν ότι έχουν υποχωρήσει κάπως και θέλουν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή.

 

Η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης «κάνουν προσπάθειες να διατηρούνται στην επικαιρότητα σαν παλιοί πολιτικάντηδες που θέλουν να δικαιολογούν και την ύπαρξή τους».

Και ενώ η δράση του Ρουβίκωνα είναι πλέον καθημερινή, με παρεμβάσεις σε πρεσβείες, υπουργεία και συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που περιγράφουν την αδυναμία της αστυνομίας να τους αντιμετωπίσει, η κα Παπακώστα επέμεινε σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ ότι «στην πραγματικότητα συμβαίνει ό,τι λένε οι ίδιοι (σ.σ Ρουβίκωνας): εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα υπάρχουν, μπορεί κάποιος να σε αιφνιδιάσει μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αν το θελήσει. Το θέμα πως τον αντιμετωπίζει και τι σήμα δίνεις», για να προσθέσει ότι «το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή. Τέλος, τελεία».

Η Κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στο ρόλο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του συμβολισμού, όπως είπε, να υπάρχει ως αυτοτελές υπουργείο. Εξήρε δε τη λειτουργία της αστυνομίας, λέγοντας ότι δουλεύει πολύ και εξαρθρώνει καθημερινά μεγάλες υποθέσεις.

Μιλώντας για την καθημερινή εγκληματικότητα που αγγίζει τον πολίτη, η Κ. Παπακώστα είπε ότι η αστυνομία προσπαθεί να λύνει ζητήματα. Αναγνώρισε ότι οι αστυνομιοί έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ αναφέρθηκε επανειλημμένα στην υλικοτεχνική υποδομή και τις φθορές που υπάρχουν πχ στα αυτοκίνητα, καθώς η αστυνομία βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες των Εξαρχείων η Κ. Παπακώστα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άβατο, σημειώνοντας ότι η ΔΙΑΣ είναι κάθε μέρα στα Εξάρχεια. Για την Κ. Παπακώστα ο πολίτης στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε ως την ασφαλέστερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη, πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.