Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο πόνος μας ανοίγει τις θύρες του ουρανού


Οι άνθρωποι χωρίζονται  σε αυτόν τον κόσμο σε καλούς  και κακούς, πλούσιους και φτωχούς,μορφωμένους και αμόρφωτους, ευγενείς και αλαζονικούς, έξυπνους και ανόητους. Ωστόσο, έχουν όλοι ένα κοινό πράγμα.
Και αυτός είναι ο πόνος. Επειδή όλοι οι άνθρωποι, χωρίς εξαίρεση, θα βιώσουν πόνο κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όπως λέει και η παροιμία: «Είναι θαύμα, αν κάποιος βρίσκει ευτυχία κατά τη διάρκεια της ζωής του». Επομένως, όλοι ζούμε στη σφαίρα του πόνου. Γνωρίζουμε ότι ο πόνος είναι κάτι το προσωπικό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνος του. Είναι ο σταυρός μας, τον οποίο έχουμε καθήκον να μεταφέρουμε, όπως ο Σωτήρας του κόσμου, ο Ιησούς, σήκωσε  τον Σταυρό Του για χάρη μας. Βρείτε λοιπόν την οικειότητα  και την ανάπαυση στο πατρικό χάδι, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί πάνω σας με το όργανο του πόνου, και να είστε ήρεμοι. Αποδεχτείτε  ότι ο Θεός το στέλνει, ειρηνεύστε, με πόνο, για να μπορέσετε  να τον αντιμετωπίσετε.
Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό, αλλά ταυτόχρονα είναι για τη σωτηρία σας. Οι άγιοι χαιρόταν  με τις θλίψεις τους. Εμεις θα έπρεπε τουλάχιστον να δεχτούμε τους πονούς με υπομονή και ο Θεός δεν θα ξεχάσει, ακόμα και αυτή τη μικρή, εθελοντική παρουσια της υπομονής από την πλευρά μας προς το θέλημά Του, που είναι ο πόνος που αντιπροσωπεύει.
Όταν πονάτε, συγκεντρώστε την πνευματική σας δύναμη και προσπαθήστε να κατανοήσετε τον σκοπό του πόνου, μέσω του οποίου ο Θεός ανοίγει για εσάς τους Ουρανούς. Σκεφτείτε ότι αυτος που μετρά τον αριθμό των τριχών στο κεφάλι σας δεν γνωρίζει την έκταση του πόνου σας; Αυτός είναι. Έτσι λοιπόν, αναπαυθείτε πιστά στον ουράνιο Πατέρα μας. Μην εγκαταλείπετε. Με τον Χριστό, θα περάσετε από όλα. Επειδή θα γίνετε  οι κληρονόμοι του και θα κληρονομήσετε τα άπειρα πλούτη του Πατέρα μας και Θεού. Αμήν.
 Εφραίμ Φιλοθεΐτης