Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Υγιές δυνάτισμα: οι 6 βιταμίνες-κλειδί για να το καταφέρετε



Διατηρήστε τη φυσική σας κατάσταση με τις παρακάτω συμβουλές, αποκτήστε το σώμα που θέλετε και βγείτε στην παραλία με αυτοπεποίθηση. Αυτές οι 6 βιταμίνες θα σας βοηθήσουν.

1 Βιταμίνη D
Σύμφωνα με μελέτες, οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν συχνά χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης στο αίμα τους. Το λίπος παγιδεύει τη βιταμίνη D, κάνοντάς την λιγότερο διαθέσιμη για τον οργανισμό. Δεν είναι σαφές αν η ίδια η παχυσαρκία προκαλεί τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D ή αν οφείλεται κάπου αλλού. Τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα φροντίστε να εκθέτετε το 70% του δέρματός σας. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας και θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Επιπλέον θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σας βοηθώντας σας να παραμείνετε υγιής.

2 Bιταμίνη C
Η βιταμίνη C θα προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα ενισχύσει την παραγωγή οξυγόνου, με θετικό αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού.

3 Πρωτεΐνη
Μια πρωτεΐνη σε σκόνη είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να πάρετε τα γραμμάρια πρωτείνης που χρειάζεστε την ημέρα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, ειδικότερα, έχει μια ολόκληρη σειρά από οφέλη για το αδυνάτισμα και την καύση λίπους.

4 Βιταμίνη Β2
Η βιταμίνη αυτή προσφέρει ενέργεια και συμβάλει στην καλύτερη αφομοίωση των μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό, βοηθώντας σε πιο αποτελεσματικές καύσεις το μεταβολισμό

5 Ω3 & Ω6 λιπαρά
Είναι ίσως τα μόνα συστατικά που αν και αποκαλούνται λιπαρά, συμβάλουν καθοριστικά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και την καύση θερμίδων.

6 Μαγνήσιο
Αυτό το μέταλλο είναι τόσο σημαντικό, ειδικά αν είστε αρκετά δραστήριοι. Θα βελτιώσει τον ύπνο σας, θα σας δώσει έξτρα ενέργεια στο γυμναστήριο και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τους υδατάνθρακες καλύτερα.

Το μυστικό
Ένα ενυδατωμένο σώμα είναι ένα ευτυχισμένο, υγιές σώμα που κάνει αποτελεσματική καύση λίπους. Αν τα λιπώδη κύτταρα του οργανισμού δεν είναι ενυδατωμένα, τότε αυτό δυσκολεύει το σώμα σας να απελευθερώσει το λίπος και να το χρησιμοποιήσει ως καύσιμο. Πονοκέφαλος, κόπωση, φούσκωμα μπορεί να είναι συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης.