Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γνωρίστε τα μυστικά του αργίλου: Μάσκα για ακμή



 Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η ακμή αποτελεί νόσημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο από δερματολόγο. Στην ήπια ακμή απαιτείται μόνο τοπική θεραπεία. Στη μέτρια και βαριά ακμή απαιτείται τοπική και από του στόματος αγωγή. Από του στόματος αγωγή πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον για 6 μήνες ενώ η τοπική αγωγή μπορεί να διαρκέσει όσο και η νόσος..

Η διαδικασία για να φτιάξετε την μάσκα αργίλου είναι πανεύκολη.
Βάλτε σε ένα μπολ νερό σκέτο ή χαμομήλι (περίπου 2-3 κουταλιές). Στη συνέχεια προσθέστε σκόνη αργίλου τόση ώστε να δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα.

Οδηγίες χρήσης: Εφαρμόστε την στο πρόσωπο και στο λαιμό. Αφήστε τη για περίπου 20 λεπτά και αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό. Μετά συνεχίστε τη φροντίδα του προσώπου σας βάζοντας την κρέμα σας.
Σε όλα τα παραπάνω με έχει βοηθήσει πολύ και η αισθητικός μου η οποία με συμβουλεύει ότι με σωστά προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του δέρματός μου, συχνούς καθαρισμούς και υπομονή, το πρόσωπό μου θα βελτιώνεται συνεχώς.

Σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί, εγώ γράφω αυτό το άρθρο εμπειρικά και ελπίζω να βοηθήσω έστω και λίγο.

Ξέρω ότι για όσες το έχουμε αντιμετωπίσει σαν πρόβλημα, είναι σοβαρό. Μεταξύ μας όμως, υπάρχουν και πιο σοβαρά και το ξέρουμε. Υπομονή και θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά!!