Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πόσο νοικιάζεται ένα μαγαζί στην Ερμού - Επέστρεψε στην 20άδα με τους ακριβότερους δρόμους



Η Ερμού είναι και πάλι μετά από χρόνια στην 20άδα με τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους παγκοσμίως, σκαρφαλώνοντας 6 ολόκληρες θέσεις από πέρσι.

Πέρσι, ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας είχε «βγει» 25ος στην λίστα με τους πιο ακριβούς παγκοσμίως, καθώς το 2016 το ετήσιο κόστος ενοικίασης καταστήματος στην Ερμού ανερχόταν πλέον σε 2.364 ευρώ/τ.μ., ή περίπου 195 ευρώ/τ.μ το μήνα.

Η τιμή ενοικίασης των καταστημάτων φέτος είναι πιο ακριβή- αλλά όχι κατά πολύ- φθάνοντας τα 220 ευρώ ανά τ.μ το μήνα ή 2.640 ευρώ ανά τ.μ καθ΄έτος.

Να σημειωθεί πως στο απόγειο της κρίσης, οι τιμές ενοικίασης είχαν υποχωρήσει μέχρι τα 150-160 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως, ενώ κατά την περίοδο πριν από την κρίση είχαν φτάσει ακόμα και σε 360 ευρώ/τ.μ., κατατάσσοντας την Ερμού στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως.

Όσον για την πρωτιά;

Για ακόμη μία φορά τα «ηνία» κατέχει φυσικά η 5th Avenue της Νέας Υόρκης με το εντυπωσιακό ποσό των 28.260 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος, ή αλλιώς κάτι περισσότερο από 2.355 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Ακολουθεί στο Χόνγκ Κόνγκ με τη Causeway Bay με 25.670 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο, η New Bond Street στο Λονδίνο, η Via Montenapoleone στο Μιλάνο και η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι συμπληρώνουν την πεντάδα.

Τα στοιχεία προέρχονται από την ετήσια έκδοση της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Cushman & Wakefield ακινήτων για τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους σε όλο τον κόσμο. Η φετινή, 29η κατά σειρά έκδοση, εξετάζει τις τιμές των ενοικίων καταστημάτων σε 451 βασικούς εμπορικούς δρόμους σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, απομονώνοντας τα ενοίκια των μεγαλύτερων, πληθυσμιακά πόλεων ανά χώρα.