Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

POS... με το ζόρι



Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εγκατάσταση συστημάτων υποδοχής καρτών (POS) για 85 κλάδους επιχειρήσεων. Καταληκτική ημερομηνία για την εγκατάσταση των τερματικών μηχανών είναι η 27η Ιουλίου.

Της Άρτεμις Μάντη

Τις τελευταίες ημέρες σπεύδουν στις τράπεζες πολλοί επαγγελματίες με σκοπό να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και κατόπιν να αγοράσουν τα απαραίτητα μηχανήματα POS. Οι τράπεζες μάλιστα έχουν δημιουργήσει προνομιακά προγράμματα για τη διευκόλυνση των πελατών τους. Για παράδειγμα, τράπεζα προσφέρει το μηχάνημα δωρεάν για τον πρώτο χρόνο και με χαμηλές δόσεις τον δεύτερο.

Τα μηχανήματα POS πρέπει να εγκαταστήσουν άμεσα επαγγελματικές ομάδες όπως υδραυλικοί, καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών και ενοικίασης οχημάτων, ιδιοκτήτες συνεργείων, ηλεκτρολόγοι, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, κάβες, κομμωτήρια, καταστήματα με καπνικά προϊόντα, φροντιστήρια, κλινικές, ιατρεία, καθώς επίσης αρχιτεκτονικά, λογιστικά και δικηγορικά γραφεία. Όποιος δε συμμορφωθεί και πέσει στη "δαγκάνα" των ελεγκτικών αρχών θα βρεθεί αντιμέτωπος με τσουχτερό πρόστιμο.

Αν και βρισκόμαστε μόλις 10 μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας τα POS απουσιάζουν από ψιλικατζίδικα, περίπτερα και γραφεία.

Ενδιαφέρον θα έχει ωστόσο να δούμε αν η αγορά θα "γεμίσει" τις επόμενες ημέρες, υπό τον φόβο των προστίμων.