Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν ζητεί νέα μέτρα από την Ελλάδα



«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Είναι πολύ εντυπωσιακό», πρόσθεσε η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ.

 

Η Λαγκάρντ σημείωσε, επίσης, ότι το Ταμείο δεν ζητεί νέα μέτρα, αλλά την εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν, ενώ τόνισε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αναφερόμενη στη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, η Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχιστεί.

Για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξήρε τη συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωζώνης, αν και -όπως είπε- δεν συμφωνούσαν πάντοτε. Κρατούσε την Ευρωζώνη εστιασμένη στις κρίσιμες στιγμές, τόνισε.