Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ισχυρές πιέσεις στο χρηματιστήριο



Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχώρησε σε επίπεδα αρχών Απριλίου του 2017, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται μεγάλες πιέσεις που φθάνουν στα όρια του «sell off».

Με σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs προειδοποιεί πως η ικανότητα του τραπεζικού κλάδου να αντέξει οποιοδήποτε σοκ (εσωτερικό ή εξωτερικό, οικονομικής ή πολιτικής φύσεως) παραμένει περιορισμένη.

Επίσης σύμφωνα με έκθεση της HSBC η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ελληνικές τράπεζες έχει κλονισθεί, και τονίζει ότι κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μειώθηκε κατά 1,6 δισ.

Αλλά αυτή τη φορά η απώλειες συνδέεται με την εμπιστοσύνη της αγοράς στον κλάδο, αναφέρει η HSBC, θεωρώντας ότι αν και κατανοητές, είναι λίγο υπερβολικές.

Ο τραπεζικός δείκτης από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 42,22%, ενώ σήμερα έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2016.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,10 %.

Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 653,14 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες έως και 4,11%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 101,323 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 75.417.080 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,04%, ενώ και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,04%.