Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Bitcoin: Η ξέφρενη πορεία του και προβλέψεις για το 2018



Ο πλανήτης όλος ζει στους ρυθμούς του bitcoin. Το ψηφιακό νόμισμα που έχει κάνει μια ξέφρενη πορεία μέσα στο 2017 δεν θα σταματήσει.

Η Saxo Bank η οποία φημίζεται για τις εξωπραγματικές προβλέψεις της κάθε Δεκέμβριο για την χρονιά που έρχεται, φυσικά έκανε προβλέψεις και γι’ αυτό.

Τι προβλέπει η Saxo Bank για το bitcoin το 2018
Tο 2018 θα φτάσει τα 60.000 δολάρια με την κεφαλαιοποίησή του στην παγκόσμια αγορά να ξεπερνά το 1 τρισ! Μετά από αυτό όμως θα δεχθεί σκληρή επίθεση!

«Η άνοδος του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων είναι από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα των χρηματοπιστωτικών αγορών τα τελευταία χρόνια. Το bitcoin θα συνεχίσει να ανεβαίνει για όλο το 2018 αλλά η Ρωσία και η Κίνα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα το συντρίψουν».

Αυτή είναι η πρόβλεψη της τράπεζας από την Δανία και μάλιστα η αξία του θα φτάσει στα επίπεδα των αρχών του 2017, δηλαδή στα 1.000 δολάρια.
Είχε πέσει μέσα η Saxo Bank

Στα τέλη του 2016, η τράπεζα είχε πέσει μέσα στις προβλέψεις της για την άνοδο του ψηφιακού νομίσματος. Η πρόβλεψη μιλούσε για τριπλασιασμό της αξίας του από τα 700 δολάρια που ήταν πέρυσι.

Όμως η Saxo απέτυχε να προβλέψει ότι η μανία θα ήταν τόσο μεγάλη που η άνοδος θα ξεπερνούσε το 1900% στις 19.000 δολάρια που είναι το ανώτερο σημείο που έχει φτάσει μέσα στο 2017.

Η Κίνα έχει ήδη βάλει περιορισμούς όσον αφορά στο bitcoin. Ειδικά, μετά από τις υποψίες που υπήρχαν ότι μέσω του bitcoin κεφάλαια – μαμούθ έβγαιναν από την χώρα.

Στην Ρωσία, το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα δεν έλεγχονται καθόλου. Δεν υπάρχει νομοθεσία.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι η ύπαρξη αυτή καθεαυτή, είναι εκτός νόμου αφού θυμίζει τις πυραμίδες.
Τι είναι το bitcoin

Το bitcoin υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο. Είναι δηλαδή ένα άυλο νόμισμα σε ψηφιακή μορφή. Ζει στο διαδίκτυο. Μπορούν να υπάρξουν μόνο 21 εκατομμύρια για να προστατευθεί το σύστημα και να μην χάσει την αξία του.

Δημιουργήθηκε το 2009 από έναν τύπο που τον ξέρουμε ως Σατόσι Νακαμότο.

Δεν χρειάζονται μεσάζοντες για να πληρώσεις με το συγκεκριμένο νόμισμα όπως οι τράπεζες και ούτε χρειάζεται να δώσεις τα αληθινά σου στοιχεία. Γι’ αυτό και έγινε δημοφιλές μεταξύ εγκληματιών.

Όταν επενδύσεις δεν χρειάζεται να αγοράσεις ένα ολόκληρο άλλωστε πρέπει να έχεις πολλά λεφτά. Για να αποκτήσει κάποιος αυτό το νόμισμα, χρειάζονται οι ψηφιακές πλατφόρμες. Κάποιος που θέλει να το αποκτήσει μπαίνει σε μια από αυτές, συμπληρώνει μια φόρμα και αγοράζει ένα ολόκληρο ή υποδιαιρέσεις του. Το 3% των 20 εκατομμυρίων λογαριασμών bitcoin που υπάρχουν παγκοσμίωνς έχουν ένα το πολύ δυο.

Η πορεία του bitcoin μέσα στο 2017 σε δολάρια

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΑΠΟ 800 έως 1.150

ΜΑΙΟΣ 1250

ΙΟΥΝΙΟΣ 3200

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 4.400

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 5.000

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 6000

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΡΑΛΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 11.000

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΑΓΓΙΞΕ ΤΙΣ 18.000 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 17.639

Ο φρενήρης ρυθμός ανόδου της αξίας του Bitcoin οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει το πλαίσιο εντός του οποίου θα χαρακτηριστεί επισήμως ως νόμισμα και οι κάτοχοί του θα φορολογούνται κανονικά. Σε αυτή την αποκάλυψη, η οποία αλλάζει πολλά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προχώρησε ο πρώην επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, αντιστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης.

Η -επίσημη πλέον- εμπλοκή των κρυπτονομισμάτων στα συναλλακτικά ήθη δημιουργεί νέα πεδία εντός της ΕΕ και ο έμπειρος αξιωματικός, είπε πως σε 20 μέρες θα παρουσιαστεί το νομοθετικό πλαίσιο μέσω του οποίου το περίφημο bitcoin θα αποτελεί νόμισμα και θα χρησιμοποιείται επισήμως πλέον στις συναλλαγές.

Ο αξιωματικός προσπάθησε πρόσφατα να εξηγήσει τη λειτουργία του bitcoin λέγοντας πως είναι ένας αλγόριθμος επιβράβευσης που ακόμα δεν θεωρείται νόμισμα: "Το bitcoin  φτιάχτηκε από έναν Ιάπωνα το 2008 (αγνώστων στοιχείων) και η αρχική αξία του ήταν 0,001 δολάρια. Η πρώτη εμπορική συναλλαγή ήταν η αγορά μιας πίστας αντί 10.000 bitcoin. Σήμερα η άξια του αγγίζει τα 12.500 δολάρια το ένα. Σε 20 μέρες η ΕΕ θα δημοσιοποιήσει το πλαίσιο στο οποίο το bitcoin θα είναι νόμισμα. Οι κάτοχοί του θα ονομαστικοποιηθούν και θα φορολογούνται".