Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αίτηση πτώχευσης της LoL στις ΗΠΑ



Προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware), λόγω σημαντικών και διαρκών ετήσιων οικονομικών ζημιών, υπέβαλε η θυγατρική της Folli Follie Group (FF Group) στις ΗΠΑ, Links of London, Inc., ενώ ανοιχτό φαίνεται το ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο για την επόμενη μέρα της εισηγμένης η Fοsun International. Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά χθες το βράδυ ήθελαν τη Fosun, μέτοχο της Folli Follie Group, με ποσοστό 15% στο μετοχικό της κεφάλαιο, να αναλαμβάνει ρόλο «λευκού ιππότη» για τη διάσωση της εισηγμένης εταιρείας, την ίδια ώρα που η τελευταία ετοίμαζε την ανακοίνωση για την υπαγωγή της Links of London (LoL) στον Πτωχευτικό Κώδικα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την FF Group οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την FF Group, η Links of London, Inc. τηρεί τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη διασφάλιση της ευημερίας των μέχρι σήμερα εργαζομένων της και έχει προχωρήσει στην καταβολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντί τους, ενώ θα συνεχίσει, όπως δεσμεύθηκε, να εξυπηρετεί το καταναλωτικό κοινό των brands του, μέσω των e-shop www.linksoflondon.com και www.follifollie.com.

Στον Καναδά

Παρά το γεγονός ότι η Links of London, Inc. υπόκειται σε διαδικασία πτώχευσης, η θυγατρική του ομίλου στον Καναδά θα συνεχίσει την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων της, αν και όπως ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία, συνολικά πρόκειται να κλείσουν 6 σημεία πώλησης και 9 shop in shop.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ειδικότερα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, CEO της εταιρείας, έχουν εστιάσει όλες τους τις δυνάμεις στη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Αργά χθες μάλιστα πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνοντας από επίσημες πηγές, έκαναν λόγο για ανάληψη ρόλου στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία από τη Fosun, στο πλαίσιο των επαφών που διενεργούν αυτό το διάστημα με πιθανούς επενδυτές η Deloitte, ως κύριος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σε συνεργασία με τον διευθυντή Αναδιάρθρωσης του Ομίλου Δημήτριο Κουβάτσο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun International, που έχει εγγράψει ζημιά 101 εκατ. ευρώ από την επένδυση στη Folli Follie Group μετά την κατάρρευση της κεφαλαιοποίησης της ελληνικής εταιρείας, τηρεί στάση αναμονής στα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών και δεν έχει προβεί σε επίσημη δήλωση πλην του enquity letter, τον Μάιο, με το οποίο είχε ζητήσει εξηγήσεις για την υπόθεση.