Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

οικολογική καταστροφή



Αποκαλυπτικός ο Νίκος Φίλης για την πετρελαιοκηλίδα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την μεγάλη καταστροφή από τη ρύπανση στο Σαρωνικό παίρνει ο Νίκος Φίλης, λέγοντας πως «θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά».



70% έπεσε η κίνηση στην αγορά εξαιτίας της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό

Tα ψάρια πλέον μετά την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό πωλούνται με προσφορές, αλλά ο κόσμος είναι δυστακτικός.

Επηρεασμένοι οι πολίτες από τη ρύπανση που έχει χτυπήσει τον Σαρωνικό, δεν τα πλησιάζεουν, αν και οι έμποροι διαβεβαιώνουν ότι δεν προμηθεύονται ψάρια Σαρωνικού.



Προσοχή! Έγκυοι και ευπαθείς ομάδες μην πλησιάζουν καν στις μολυσμένες παραλίες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας τοξικολόγιας και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ειδικών Επιστημόνων διαχείρισης χημικών και διατροφικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Κουρέτας, για τη μόλυνση στο Σαρωνικό μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή.



Τι λέει ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη» για την οικολογική καταστροφή

Σε άλλο πλοίο ρίχνει τις ευθύνες για την πετρελαιοκηλίδα ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη που προξένησε την τεράστια οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα και στην παραλιακή ζώνη.



Αυτοψία σε Πέραμα και Σαλαμίνα θα κάνει ο Στ.Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα επισκεφθεί αύριο το Πέραμα και τη Σαλαμίνα, δύο από τις περιοχές που επλήγησαν από την οικολογική καταστροφή.

Το πρόγραμμα του Σταύρου Θεοδωράκη περιλαμβάνει:

12.30 μ.μ. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Περάματος Ιωάννη Λαγουδάκη



Μαύρισε η Πειραϊκή! Τεράστια η οικολογική καταστροφή από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό.

Με σκυθρωπά πρόσωπα αντικρίζουν από το πρωί οι Πειραιώτες την "όαση" τους όπως αποκαλούν την Πειραϊκή Χερσόνησο...  Το μέρος όπου πολλοί κάνουν τα μπάνια τους, τον απογευματινό τους περίπατο, τη βόλτα των παιδιών τους με τα καρότσια και τα ποδήλατα έχει καλυφθεί από το μαύρο πέπλο του μαζούτ ενώ έντονη είναι και η δυσοσμία σε ολόκληρη την περιοχή.