Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι ανθρακωρύχοι του Ντονέτσκ κηρύσσουν απεργία με αίτημα προς το Κίεβο να σταματήσει την τιμωρητική επιχείρηση



Σύμφωνα με τις ειδήσεις των πρακτορείων ειδήσεων, οι ανθρακωρύχοι της περιοχής του Ντονέτσκ κήρυξαν την απεργία με αίτημα προς τις αρχές του Κιέβου μα σταματήσουν την τιμωρητική επιχείρηση στην περιοχή. Οι ανθρακωρύχοι σε δύο ορυχεία ήδη αρνήθηκαν να κατέβουν κάτω.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτούν με τη βαρβαρότητα της Εθνικής Φρουράς η οποία την παραμονή χρησιμοποίησε τα μαχητικά και ελικόπτερα στα προάστια του Ντονέτσκ. Τα αεροπορικά χτυπήματα έγιναν στο κτίριο του αερολιμένος τον οποίο έλεγχαν οι εθελοντές μαχητές. Για τον έλεγχο του αερολιμένος έγιναν σκληρές μάχες οι οποίες εξαπλώθηκαν στους κοντινούς δρόμους και το σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται κοντά.

Όταν τους τραυματισμένους εθελοντές μαχητές μετέφεραν από το αεροδρόμιο με φορτηγό με τη σημαία του ερυθρού σταυρού, οι μισθωτοί της Εθνικής φρουράς άρχισαν την πυρά. Όπως ενημέρωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού της Αγίας Πετρούπολης "Πέμπτο κανάλι " ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, ως αποτέλεσμα του πυροβολισμού του φορτηγού με τραυματισμένους εθελοντές μαχητές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 άτομα. "Το φορτηγό πυροβόλησαν από τον όλμο. Σκοτώθηκαν όσοι βρίσκονταν στο φορτηγό. Μέτρησα 24 άτομα. Προσπάθησαν να βοηθήσουν έναν, πέθανε όμως ", είπε.

Υπάρχουν θύματα και ανάμεσα στον άοπλο πληθυσμό. Όπως δηλώσουν οι γιατροί, από τα χέρια των ελεύθερων σκοπευτών και των τραυμάτων με θραύσματα σκοτώθηκαν 4 άτομα, 12 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ένα παιδί.

Επίσης το προηγούμενο βράδυ στο διπλανό Σλαβιάνσκ σκοτώθηκαν 4 άτομα και ένας τραυματίστηκε λόγω των πυροβολισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις μιας γειτονιάς με πολυκατοικίες, μερικά βλήματα από τους όλμους έσκασαν στο κτίριο της φοιτητικής εστίας της παιδαγωγικής σχολής.

Την ίδια μέρα την επίθεση των ριζοσπαστών υπέστη η πόλη Μαριούπολη. Οι μισθωτοί από την ομάδα "Αζόφ" με επικεφαλής του αρχηγό του Ριζοσπαστικού κόμματος Ολέγκ Λιασκό προσπάθησαν δι’ εφόδου να καταλάβουν το επιτελείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ με χρήση του δηλητηριώδους αερίου και λαίλαπα των πυροβολισμών από τους ελεύθερους σκοπευτές. Τουλάχιστον τρείς εθελοντές μαχητές τραυματίστηκαν. Η επίθεση απέτυχε.

Κατά τη γνώμη των παρατηρητών, η επίθεση του Λιασκό που βρέθηκε στην τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανίας στις 25 Μαΐου δεν είναι τυχαία. Προσπαθεί να αποδείξει την φερεγγυότητά του για να πιάσει τη θέση του στη νέα τάξη των πολιτικών δυνάμεων μετά τις εκλογές. Τα ίδια πράγματα κάνει και ο αρχηγός της ακροεθνικιστικής "Δεξιάς Παράταξης " Ντμίτρι Γιάρος. Οι μαχητές του κατέλαβαν στο Ντνεπροπετρόβσκ το γραφείο του κομμουνιστικού κόμματος της Ουκρανίας.